Balkan čeka pakleni utorak, nevrijeme stiže već u srijedu

Objavljeno: 12. 7. 2016 u 11:11h

Nakon vrućeg ponedjeljka stanovnike BiH, Srbije i Hrvatske očekuje pakleni utorak kada će temperature u pojedinim dijelovima dostizati 37 stepeni Celzijusa.

Već za srijedu se predviđa nevrijeme praćeno grmljavinom i pljuskovima.

Zbog najavljenih visokih temperatura hrvatski Meteoalarm je izdao čitav niz upozorenja, uključujući i ona crvena, koja su na snazi za Slavoniju, Baranju, Istru i sjeverno primorje te šire karlovačko područje.

Crveno upozorenje izdaje se u slučaju kada se očekuju izuzetno opasni vremenski uslovi.

Za ostatak države na snazi su narandžasta upozorenja, koja upućuju na opasne vremenske uslove.

Takođe za Zagreb, Hrvatsko zagorje i Međimurje izdato je i žuto upozorenje zbog mogućeg nevremena sa grmljavinama.

Za sutra se predviđaju sunčana prepodneva, a u poslijedpodnevnim satim sa zapada se očekuje naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, uz moguće nevrijeme.

A od četvrtka se očekuje znatno osvježenje.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, najviša temperatura bi pred kraj nedjelje mogla biti upola niža od današnje, pa je, na primjer, za Zagreb u petak najavljena maksimalna temperatura vazduha od svega 17 stepeni Celzijusa.

Slično vrijeme se očekuje i u BiH, gdje će danas temperature u pojedinim dijelovima države dostizati od 32 do 38 stepena Celzijusa.

Na području cijele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, a lokalni pljuskovi sa grmljavinama mogu se očekivati lokalno u popodnevnim satima.

U Beogradu su na više mjesta postavljene cisterne sa pijaćom vodom.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/balkan-ceka-pakleni-utorak-nevrijeme-stize-vec-u-srijedu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])