Majkić odbacio krivicu za ubistvo supruge

Objavljeno: 7. 7. 2016 u 11:19h

Aleksandar Majkić (39) iz Gradiške juče je u banjalučkom Okružnom sudu izjavio da nije kriv za ubistvo supruge Mirjane (40) mada je na prethodnom ročištu tvrdio da ne bježi od odgovornosti. Zbog toga se tada nije protivio produženju pritvora da bi juče dao potpuno drugačiji iskaz.

Majkić se nalazi u pritvoru koji mu je produžen nakon potvrđivanja optužnice i može trajati do izricanja presude.

Tužilaštvo tereti Majkića da je na svirep način suprugu Mirjanu ubio 29. marta u njihovom stanu u Vidovdanskoj ulici u Gradišci.

Ova tragedija, koja je potresla cijelu Gradišku i okruženje, dogodila se oko četiri časa ujutro. Tada je Majkić ušao u sobu gdje je spavala Mirjana i pred njihovim petogodišnjim sinom golim rukama je zadavio. Prije ubistva oni se nisu svađali. Detalji optužnice kao i motiv ovog svirepog ubistva iz tužilaštva nisu saopšteni.

Majkić se nakon stravičnog zločina sam prijavio policiji, a tokom istrage je utvrđeno da je on nakon što je zadavio Mirjanu iz sobe otišao u kuhinju gdje je pio rakiju. Navodno je tad za njim došao i mališan koji je oca pitao zašto je to uradio, ali mu on nije dao odgovor. Samo je ćutao.

Majkić je u stanu bio do sedam časova ujutro, a zatim je sišao sprat niže, do stana punca Slavka i punice Vere Kukrić. Predao im je sina i kratko rekao:

“Što ste tražili, to ste i dobili!”

Rekao im je da im je ubio kćerku i nakon toga je otišao i prijavio se policiji.

Mještani Gradiške, nakon ove tragedije danima su prepričavali šta bi mogao biti motiv koji je Aleksandra natjerao na ovaj zločin. Kako pričaju Gradiščani, on je u posljednje vrijeme imao problema, a najčešće se pominju poroci kao što je kockanje, pijančenje, ali i loše psihičko stanje. Aleksandar Majkić bio je zaposlen u “Elektrodistribuciji”, a nastradala Mirjana u parfimeriji “Didako”.

Kafa

Majkić je prije nego što je odlučio da ubije suprugu sjedio u kuhinji i pio kafu, gdje je pronađena džezva i puna pepeljara opušaka od cigareta. Izvor blizak istrazi kazao je da se sumnja da je on zločin isplanirao ranije, ali da zato nema pouzdanih dokaza.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/majkic-odbacio-krivicu-za-ubistvo-supruge/||claudebot