Mesi osuđen na 21 mjesec, ipak bez zatvora

Objavljeno: 6. 7. 2016 u 13:43h

Zbog utaje poreza, sud odredio da jedan od najboljih fudbalera današnjice mora u zatvor!

Sud u Barseloni presudio je da je argentinski fudbaler kriv zbog utaje poreza, pa je odredio kaznu zatvora u trajanju od 21 mjesec.

 Međutim, malo je verovatno da će Mesi zaista i ići iza rešetaka, već će napraviti dogovor sa vlastima u smislu da će platiti odštetu.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta i njegov otac još 2013. su optuženi da su oštetili Španiju za više od četiri miliona evra.

Mesi i njegov otac Horhe Horasio, koji vodi finansije argentinskog asa, saslušani su ranije pred sudom u Barseloni, povodom optužbi da su državi Španiji ostali dužni 4,1 miliona evra na ime neplaćenog poreza.

Porodica Mesi tereti se da iskoristila poreske povoljnosti u Belizeu i Urugvaju da sakrije 10,1 miliona evra prihoda od prava na korišćenje imena i lika najboljeg fudbalera svijeta, u periodu 2007-2009.

Centralno mjesto u optužnici pripada Horheu Mesiju, ali španska poreska agencija tvrdi da je i Lionel bio dovoljno upućen u čitav proces i da zbog toga i on mora da se nađe na udaru pravde.

Poreska agencija zatražila je pomenuti dug od 4,1 miliona evra i zatvorsku kaznu od 22 i po mjeseca za obojicu.

Petostruki nosilac “Zlatne lopte” je 2013. godine već bio na sudu povodom istog ovog slučaja i tada je rekao da on “potpisuje ugovore, ali da ih i ne čita”, pošto sve detalje prepušta ocu.

“Jedino što me zanima je da na kraju svake godine pogledam koliko sam zaradio”, rekao je Leo Mesi u tadašnjem iskazu.

On je u 2015. zaradio ukupno 74 miliona evra i platio je pet miliona poreza za tu godinu i još 10 miliona kako bi regulisao obaveze iz prethodnog slučaja, čiji predmet su bile poreske obaveze za 2010. i 2011.

Mesi nije jedini fudbaler Barselone sa takvim problemima. Sud u Rio de Žaneiru prije tri mjeseca je naložio Nejmaru da plati čak 52 miliona evra, dok je Havijer Maskerano kažnjensa znatno podnošljivijih 800.000 evra.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/mesi-osuden-na-21-mjesec-ipak-bez-zatvora/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot