Sunčano i veoma toplo, temperature do 34 stepena

Objavljeno: 1. 7. 2016 u 17:04h

 

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Poslije podne ili prema kraju dana ponegdje u istočnim, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne, porast naoblake, može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

Vjetar, slab, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 17 do 23, a dnevne od 27 do 31, na jugu od 30 do 34 °C.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u većem dijelu Bosne se očekuju pljuskovi i grmljavina. Bez padavina u Posavini i na sjeveroistoku Bosne.

Jutarnje temperature od 14 do 19, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 30 do 36 °C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu naše zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu dana padavine u slabljenju i prestanku.

Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 30 do 34 °C.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/suncano-i-veoma-toplo-temperature-do-34-stepena/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot