Tomić: Ni dužan ni sa bilo kim u zavadi

Objavljeno: 29. 6. 2016 u 11:04h

Policija još nije otkrila ko je i zašto podmetnuo požar pod “škodu oktaviju” predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Pala Boška Tomića.

Bivši ministar rada i boračko-invalidske zaštite, predsjednik Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje RS i njegov nekadašnji direktor, Tomić tvrdi da ni sa kim nije u  u zavadi niti je kome dužan bilo šta.

“Automobil je u potpunosti izgorio i šteta je totalna.  O ovom slučaju više ništa ne mogu da govorim dok policija ne završi svoj posao”, rekao je Tomić.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo su kazali  da je istraga u ovom slučaju u toku i da ne mogu da otkrivaju detalje. Istakli su da će javnost o rezultatima biti na vrijeme obaviještena.

Podmetanje požara pod Tomićev automobil juče su osudili opštinski odbori političkih partija u Palama:  SNSD-a, SDS-a, PDP-a i NDP-a.

“Od MUP-a Republike Srpske i drugih organa bezbjednosti u BiH tražimo da što prije budu otkriveni i procesuirani počinioci ovog nedjela. Porodica i Boško Tomić imaju našu podršku i zahtijevamo da se ovaj događaj, kao i drugi slučajevi paljenja vozila na području Pala što prije rasvijetle”, rekao je načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević  u ime SDS-a.

Predstavnik SNSD-a Bojan Pejović istakao je da je ova stranka zgrožena napadom na  Tomića.

“U ovoj situaciji svi treba da osudimo ovaj čin, da motivišemo građane i podstaknemo MUP RS da pokuša u što kraćem roku da razriješi ovaj nemili događaj”, rekao je Pejović.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Predrag Vučićević  u ime PDP-a smatra da je paljevina automobila kukavički čin.  Tomićev automobil zapaljen je u nedjelju oko 23.40 časova u ulici Nikole Tesle na Palama. Vozilo je posuto zapaljivom tečnošću i zapaljeno.

Boračke organizacije

Paljevinu automobila Boška Tomića osudili su i predstavnici Boračke organizacije opštine Pale te predstavnici Odbora porodica poginulih boraca, Odbora ratnih vojnih invalida i Odbora djece poginulih boraca.

U saopštenju Boračke organizacije Pale navodi se da se ovoj organizaciji obratio znatan broj članova sa zahtjevom da se utiče na nadležne institucije kako bi se povećala bezbjednost na Palama.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/tomic-ni-duzan-ni-sa-bilo-kim-u-zavadi/||claudebot