Istraživanje otkrilo: Žene koje imaju dekolte lakše dobiju posao

Objavljeno: 29. 6. 2016 u 10:21h

Osobe koje traže posao mnogo vremena posvete uređivanju CV-ja kako bi privukli potencijalne poslodavce. Novo istraživanje sugeriše da posebnu pažnju trebate obratiti na fotografije, te da žene koje stave fotografiju na kojoj imaju dekolte lakše dolaze do posla.

Žene koje pošalju takve fotografije imaju 19 puta veću šansu da dođu do intervjua.

Studija je provedena u Parizu, a vodila je dr. Sevag Kertechian koja je analizirala koliki uticaj ima odjeća u procesu zaposlenja. Test su uradili na dvjema ženama koje imaju identično radno iskustvo u CV-ju, ali su obučene potpuno različito – jedna je nosila konzervativnu odjeću dok je druga bila “otkrivenija”. Aplicirale su na po 100 pozicija tokom tri godine.

Žena koje je bila oskudnije odjevena imala 68 intervjua više od žene koja je bila konzervativno obučena.

“Rezultat je bio šokantan i negativan, ali ne i iznenađujući. Žene koje su imale dekolte dobijale su više pozitivnih odgovora. Ovo je potrebno dodatno istražiti”, kazala je Kertechian.

Rezultati ove studije bit će analizirani na Konferenciji “Izgled znači” koja počinje danas, a u kojoj učestvuje više od 200 eksperata. Na konferenciji će razmatrati teme operativnih zahvata u svrhu gubljenja kilaže, poremećaj u ishrani i ultramršave lutke.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/istrazivanje-otkrilo-zene-koje-imaju-dekolte-lakse-dobiju-posao/||claudebot