“U raciji ima da šute i izvršavaju naređenja”

Objavljeno: 28. 6. 2016 u 14:23h

Policija će ispitati šta se desilo u Gradišci. Direktor policije RS Gojko Vasić kaže da je advokat Milan Malešević ometao policijsku raciju, a da se tako nešto ne toleriše ni na zapadu.

“Mislim da ljudi kod nas prvo moraju da uvažavaju policiju na takvom mjestu, nije to obično zaustvljanje i legitimisanje na ulici. To je racija. U raciji građani ima da šute i da izvršavaju naređenja, onaj ko to ne shvati, pravi problem i sebi i policiji. Mislim da je policija morala tako postupati”, rekao je Vasić za ATV.

Rutinska policijska kontrola u gradiškom kafiću, za Milana Maleševića, kako tvrdi, završila se batinama. Policajac mu tražio ličnu kartu a on od njega da ga persira, broj značke i ime.

“Bili smo u bašti jednog ugostiteljskog objekta i pred kraj radnog vremena došla je policija i napravila raciju. Policajac koji je došao do nas, prišao je nepristojno i neprofesionalno. Obzirom da je bio mlad zamolio sam ga da me persira, nakon čega me on odbacio sa stolice i rekao:”E odi ti sad ovamo”. Ja sam ga pitao šta radi, da li je normalan i tražio da kaže ime i broj značke. Nakon tog pitanja njih osam me iscipelarilo, gazilo, stajali su mi nogom na glavu dok sam grizao beton, stavili su mi lisice tako da su mi članke istrugali i priveli me u stanicu bez da su mi rekli zbog čega sam lišen slobode, nisu mi rekli ni na osnovu koje naredbe mi je određen pritvor, nisu me ponudili hranom i vodom. Držali su me u samici u kojoj ima 50 stepeni”, tvrdi Malešević i dodaje da je spreman sve to potvrditi na poligrafskom ispitivanju.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-raciji-ima-da-sute-i-izvrsavaju-naredenja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])