Prikupljaju pomoć za Marka Drinića

Objavljeno: 27. 6. 2016 u 14:32h

U Novom Gradu danas je postavljen štand za prikupljanje pomoći osamnaestogodišnjem Marku Driniću iz Prijedora kojem je za transplantaciju koštane srži potrebno 87.243 evra.

Akciju je organizovala humanitarna organizacija “Budimo ljudi” koja u dogovoru sa Markovim roditeljima koordiniše aktivnosti prikupljanja pomoći mladiću.

Volonter Branko Radinović rekao je da Marko boluje od akutne hemoblastoze oblika T_ALL i da se nalazi na liječenju na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, a s obzirom na prirodu oboljenja što hitnije bi trebalo uraditi transplantaciju koštane srži.

Radinović je istakao da je ovakva akcija već organizovana u Prijedoru, te da će u tom gradu biti organizovana i pozorišna predstava, takođe u svrhu prikupljanja pomoći.

“Za Markovo liječenje aktiviran je i `M:tel` broj 1416 na koji je do polovine mjeseca upućeno 24.000 poziva”, rekao je Radinović i dodao da će biti organizovane i druge kulturne i sportske manifestacije za ovu namjenu.

Svi koji žele pomoći novac mogu uplatiti i na žiro-račun humanitarne organizacije “Budimo ljudi” 3383502257483613 kod Unikredit banke Banjaluka sa naznakom za Marka Drinića.

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” pomogla je dječaku Sergeju Ševiću iz Novog Grada koji boluje od sekundarne arterijske hipertenzije renovaskularne prirode. Njemu je posredstvom ove organizacije za liječenje u Londonu prikupljeno 80.000 KM.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prikupljaju-pomoc-za-marka-drinica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])