Advokat: Policija me istukla jer sam tražio značku

Objavljeno: 27. 6. 2016 u 11:24h

Milan Malešević (36), advokat iz Gradiške tvrdi da su ga policajci pretukli bez ikakvog razloga prilikom legitimisanja u jednom od kafića u tom gradu.

p2

“Bili smo u bašti jednog ugostiteljskog objekta i pred kraj radnog vremena došla je policija i napravila raciju. Policajac koji je došao do nas, prišao je nepristojno i neprofesionalno. Obzirom da je bio mlad zamolio sam ga da me persira, nakon čega me on odbacio sa stolice i rekao:”E odi ti sad ovamo”. Ja sam ga pitao šta radi, da li je normalan i tražio da kaže ime i broj značke. Nakon tog pitanja njih osam me iscipelarilo, gazilo, stajali su mi nogom na glavu dok sam grizao beton, stavili su mi lisice tako da su mi članke istrugali i priveli me u stanicu bez da su mi rekli zbog čega sam lišen slobode, nisu mi rekli ni na osnovu koje naredbe mi je određen pritvor, nisu me ponudili hranom i vodom. Držali su me u samici u kojoj ima 50 stepeni”, tvrdi Malešević i dodaje da je spreman sve to potvrditi na poligrafskom ispitivanju.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka ipak tvrdi da je Malešević taj koji je fizički napao policiju i nanio tom prilikom jednom policajcu lake tjelesne povrede.

„Napad na policiju se dogodio noćas oko 1.15 časova u jednom ugostiteljskom objektu u Ulici obala vojvode Stepe, gdje je policija vršila službene radnje legitimisanja“, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Iz policije navode da je Malešević uhapšen uz upotrebu sile i sproveden u prostorije Stanice javne bezbjednosti Gradiška gdje je on odbio da se alkotestira. Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva kvalifikovao je djelo kao sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Malešević, koji je pretrpio lakše tjelesne povrede u vidu ogrebotina, poderotina, nagnječenja, tvrdi da je policijsko saopštenje laž i konstrukcija kako bi opravdali sebe.

„Pozivam tog policajca koji tvrdi da sam ga udario da na poligrafu to isto ponovi, a ja ću ponoviti da nisam. To je još jedno krivično djelo koje su počinili, lažno prijavljivanje krivičnog djela i laganje je kažnjivo. Ja nikog nisam ni dodirnuo i taj što kaže da sam ga udario ne zaslužuje da nosi značku”, kaže Malešević za MONDO.

Naredni korak mu je kako kaže upotreba svih pravnih sredstava koje itekako dobro poznaje obzirom da je advokat.

“Upotrijebiću sva pravna sredstva koja mi stoje na raspolaganju, kako podnescima prema policijskim unutrašnjim kontrolama, tako i prema Okružnom tužilaštvu, a poslije ću pokrenuti i građansku parnicu da tražim naknadu štete za brutalnost koja je ničim izazvana i primjenjena na meni. Više od svih fizičkih povreda koje sam pretrpio, a vode se kao lakše tjelesne povrede, mnogo više boli poniženje koje sam preterpio kao nikad u ovih 36 godina života. Ja sam advokat i poznajem pravo, znam šta mogu da tražim od službenog lica, a pitam se kako prolaze obični ljudi koji nemaju doticaja s pravom. Zaprepaštava me pomisao da ja 10.000 KM godišnje platim poreza i da se iz tih para isplaćuju plate ljudima koji me tuku i pritvaraju”, istakao je on.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/advokat-policija-me-istukla-jer-sam-trazio-znacku/||claudebot