Tinejdžer skočio u Plivu i spasao život ženi!

Objavljeno: 31. 5. 2016 u 08:26h

Dok je prekjuče oko 17 časova sa dvojicom drugova pecao ribu, sedamnaestogodišnji Mahir Ribić iz Šipova ni slutio nije da će nekoliko trenutaka kasnije postati heroj čijim se podvigom s razlogom može ponositi cijeli njegov grad.

Najednom su, kako naglašava, on i njegovi drugovi Predrag Milovac i Dragan Erceg ugledali ženu kako pluta u rijeci Plivi.

Ribić se nije dvoumio šta mu je činiti, već je skočio u vodu, izvukao svoju sugrađanku na obalu i tako je spasao.

Time je ovaj tinejdžer rizikovao da i on zapadne u opasnost, ali ga je nadjačala želja da pomogne.

“Jedan od mojih drugova pomislio je da neko roni, a ja sam potom odgovorio da nije to u pitanju. Nisam oklijevao, već, pošto majicu ionako nisam imao, samo sam izuo papuče, bacio štap, prišao vodi, te skočio u vodu na glavu”, prisjeća se Ribić u izjavi za “Nezavisne”.

Ubrzo je uočio da je njegova sugrađanka bez svijesti, a potom ju je izvukao na obalu.

“Na obali sam joj dao vještačko disanje i faktički sam je oživio. To se sve dogodilo na lokalitetu Šipovačke bare”, napominje Ribić.

Naknadno je saznao da je riječ o ženi koja ima 49 godina, te da je iz mjesta Šumice. Ona je, kako napominje, pod njemu nepoznatim okolnostima upala u vodu.

“Bila je mokra, pa samim tim i teška, ali uspio sam je izvući. Moji drugari su bili na obali dok sam je izvlačio iz vode, i zvali su policiju”, naglašava Ribić.

Kada se žena osvijestila, nije govorila mnogo o tome kako je upala u vodu i da li je, eventualno, na ovaj način pokušala sebi da oduzme život.

“Sve vrijeme je ponavljala: ‘Otkud ja ovdje?’ Ništa drugo nije govorila”, uvjerava ovaj hrabri tinejdžer.

Na mjesto događaja potom je došla policija, te su policajci ženu smjestili u svoje vozilo, a Ribić je otišao kući, s tim što je naknadno policiji ispričao sve detalje o tome kako je spriječio tragediju.

“Naučio sam plivati prije pet godina. Sada mogu da kažem da sam ponosan što sam spasao nečiji život”, zaključuje Ribić.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/tinejdzer-skocio-u-plivu-i-spasao-zivot-zeni/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot