RG: Đoković izgubio prvi set, kiša opet prekinula meč

Objavljeno: 31. 5. 2016 u 11:59h

 

Kiša je ublažila pa je počeo tenis na Rolan Garosu, ali je duel Novaka Đokovića i Roberta Bautiste Aguta prekinut već poslije prvog seta koji je Španac dobio 6:3.

novak rg

Đoković – Bautista Agut 3:6 Đoković se bori za 28. uzastopno četvrtfinale nekog Gren slema, a rival mu je 28-godišnji Španac koji igra za prvo u karijeri. Prvi i 16. teniser svijeta se sastaju peti put, a Đoković je dobio sva četiri prethodna duela, izgubivši samo jedan set. Posljednji prije 25 dana u Madridu je dobio sa 6:2, 6:1.

Screenshot_1

Tok meča:

Poslije više od jednog dana pauze Novak je opet na šljaci, a već u prvom gemu stigao je do brejka. Međutim, ne uspijeva da ga kapitalizuje, loše servira, osvaja samo dva poena iz šest pokušaja, pa Španac vraća rezultat u egal (1:1).

Nakon dva sigurna gema obojice tenisera, Agut bez problema osvaja i treći, a onda opet koristi Srbinove greške i pravi novi brejk za neočekivani preokret na 4:2. Iako je Španac u tim trenucima “letio” po terenu i “šetao” Đokovića sa jedne na drugu stranu, Srbin u sedmom gemu podiže na noge publiku sjajnim poenom poslije izlaska rivala na mrežu.

To pokreće Đokovića do novog brejka i egala, ali ne preokreće i situaciju na terenu pa Agut opet uspijeva da oduzme servis najboljem igraču svijeta i stigne do servis-gema za osvajanje seta (5:3).

Đoković je dao sve od sebe da se izvuče iz problema, bio je agresivan, ali Agut odbija sve napade te izlaskom na mrežu stiže do seta sa 6:3.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/rg-dokovic-izgubio-prvi-set-kisa-opet-prekinula-mec/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot