Moći afrodizijaka donijele titulu najvećem lažovu u Sitnešima kod Srpca

Objavljeno: 30. 5. 2016 u 11:01h

Titulu najvećeg lažova u srbačkoj opštini drugu godinu zaredom osvojio je Vid Babić iz Sitneša koji je na tradicionalnoj lovačkoj “Lažijadi” ispričao kako je uz pomoć panjeva od afričke šljive sušio kobasice.

Babić je ispričao da je na poklon dobio nekoliko panjeva koje je zapalio u pušnici gdje je sušio 20 kilograma kobasice.

“To se tako dimilo cijeli dan, a sutradan me probudila supruga i rekla da na krovu pušnice nema crijepa. Kad sam ušao unutra, imao sam šta da vidim, kobasica je toliko narasla, da je probila krov. Za sve je kriva afrička šljiva”, ispričao je Vid aludirajući na poznati afrodizijak.

Drugo i treće mjesto podijelili su Strahilo Rakić i Savo Topić koji su takođe ispričali zanimljive i potpuno “istinite” priče. Rakić je opisao mukotrpno iskustvo sa kamenom u bubregu.

“Izmokrio sam ga uz pomoć specijalnih čajeva, ali je bio toliko veliki da je razbio školjku u toaletu”, pričao je Rakića izazvavši salve smijeha.

Topić je pričao kako je jedne noći čuo neobične zvukove u dvorištu, a kada je izašao napolje, shvatio je da je riječ o rđi koja je nagrizala njegov automobil.

Sva trojica su članovi srbačkog udruženja lažova koje postoji već 69 godina i tradicionalno se okuplja na godišnjoj skupštini kako bi ispričali jedni drugima lovačke priče za koje se kunu da su stvarne. Dvostruki šampion Babić obavlja funkciju sekretara, dok je doživotni predsjednik osamdesetšestogodišnji Vlado Rakić.

“Osnovali smo udruženje 1947. godine pod nazivom “Andrpovci” da bi 1974. godine promijenili ime u Društvo lažova. Od 2009. godine zvanično djelujemo kao Udruženje lažova. Iduće godine slavimo sedam decenija postojanja i tada ćemo prirediti veliki spektakl”, istakao je Rakić.

On je pozvao mlade da se učlanjuju u ovo udruženje jer ih je svake godine sve manje.

“Širom bivše Jugoslavije su postojala brojna udruženja lažova i gotovo sva su se ugasila, tako da smo jedni od rijetkih na ovim prostorima koji nastavljaju ovu zanimljivu tradiciju”, istakao je Rakić navodeći da su na sve strane problemi i da pokušavaju da bar na kratko izmame osmijeh na lica.

Med u glavi ovna

Vid Babić je prošle godine trijumfovao pričom kako se u glavi njegovog ovna smjestio roj pčela koje su pravile med.

“Pozvao sam veterinara koji mi je rekao da odsiječem rog. Iz njega je ispao čitav roj pčela. Ovan je ubrzo uginuo, a nakon što sam mu odsjekao glavu vidio sam u njoj čak pet kilograma meda”, pričao je prošle godine Babić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/moci-afrodizijaka-donijele-titulu-najvecem-lazovu-u-sitnesima-kod-srpca/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot