Pojačane policijske kontrole u Srpskoj zbog povećanog broja poginulih

Objavljeno: 25. 5. 2016 u 09:33h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) RS organizivaće od četvrtka do nedelje akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i utvrđivanje alkoholisanosti vozača.

Iz MUP-a RS navode da je u proteklom periodu povećan broj smrtno stradalih lica u saobraćajnim nesrećama, te da je i ova akcija jedna u nizu aktivnosti kojom se učesnici u saobraćaju, a prije svega vozači, upozoravaju na poštovanje zakonskih propisa i odgovorno ponašanje.

Prema podacima MUP-a, u Srpskoj je ove godine u saobraćajnim nezgodama smrtno stradalo 51 lice, a teške tjelesne povrede zadobila su 192, dok je 871 lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

U 709 slučajeva neprilagođena brzina kretanja vozila je bila uzrok saobraćajnih nezgoda. U periodu januar-april policijski službenici su iz saobraćaja isključili 5.670 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pojacane-policijske-kontrole-u-srpskoj-zbog-povecanog-broja-poginulih/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])