Đoković o sudiji “u cipelama za šetnju” (Video)

Objavljeno: 16. 5. 2016 u 10:57h

Najbolji igrač svijeta zamjerio je sudiji Štajneru u finalu Rima što nije prekinuo meč na kratko.

“Bilo je veoma teško igrati po klizavom terenu. Da li je trebalo neko da se povrijedi da bi promijenio mišljenje?”, pitao se Novak.

Novak Đoković nije uspio da odbrani titulu na mastersu u Rimu, koju je osvajao prošle i pretprošle godine. U finalu je izgubio od Endija Mareja (6:3; 6:3) i Britancu darovao najbolji poklon za 29. rođendan.

Najbolji teniser svijeta je na finalnom duelu imao mnogo zamjerke na teren koji je bio mokar, jer je gotovo sve vreme tokom meča padala kiša. On je sudiji Danijelu Štajneru u nekoliko navrata skretao pažnju na opasan i klizav teren, ali je Argentinac to ignorisao.

“Nisam mu tražio da odloži meč već da napravimo malu pauzu, možda pet minuta, da se malo sredi teren. Glavni sudija je znao da više neće biti kiše i ne vidim razlog zašto nije mogla da se napravi kratka pauza. Igrali smo na vema teškom terenu, jer je kiša padala skoro sat vremena i bilo je veoma blatnjavo i klizavo i vrlo je bilo teško kretati se iza osnovne linije. Dva, tri puta sam mogao da iskrenem članak”, pričao je Đoković posle meča.

Srpski as je rekao da mu je izričito objasnio da je bilo veoma riskantno igrati.

“Pitao sam ga da li neko trebalo da se povrijedi prije nego što shvati šta se dešava. Sudija je taj koji treba da odluči će se igrati ili ne, ali za mene je smiješno da on u cipelama za šetnju prošeta preko linija i kaže: ‘U redu, može da se igra’. Možda to izgleda smiješno, jer nije stvar u tome da li ćeš igrati bolje, pobijediti ili izgubiti, već o tome da ne rizikuješ povredu”, objasnio je prvi reket svijeta.

“Uslovi na terenu tokom finala doveli su do toga da rizik od povreda bude veći nego inače. Pogotovo je bilo opasno kretati se iza osnovne linije. Bilo je blatnjavo i veoma vlažno i klizavo”.

https://youtu.be/Y95WPiGyT5k

Novak je priznao i da ponekad u žaru borbe i u želji da odigra bolje, igrač bude i suviše emotivan. On je na početku meča dobio opomenu zbog bacanja reketa.

“Bacio sam reket, koji se odbio pao preko ograde, a sudija mi je momentalno dao opomenu. Glavni sudija je želio da bude baš u centru pažnju i da pokaže autoritet. Čestitam mu jer je uspio u tome”, rekao je Đoković na kraju.

Na drugoj strani, Endi Marej nije pravio mnogo buke oko klizavog terena, ali se složio sa Đokovićem da su uslovi bili zahtjevniji nego inače.

“Nije mi bilo baš mnogo teško iza osnovne linije, ali je činjenica da je kiša dobro natopila teren i vidjelo se to odlično kada su loptice padale po linijama. Zaista bi bilo strašno da se bilo kom od nas nešto dogodilo zbog klizavog terena i to sada uoči velikog turnira kao što je Rolan Garos. To bi potpuno promijenilo stvari, tako da razumijem zašto je Novak negodovao”, rekao je Škot, koji je prvi put u karijeri podigao pehar na mastersu u Rimu.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dokovic-o-sudiji-u-cipelama-za-setnju-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])