Vozači oprez: Zbog kiše klizav kolovoz

Objavljeno: 2. 5. 2016 u 08:00h

Zbog kiše koja pada u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se jutros odvija po mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i pored rijeka, kao i preko planinskih prevoja, a povećana je i opasnost od odrona. Povodom Vaskrsa do 3. maja do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH. Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Rebrovac zbog izgradnje “ostrva” na rijeci Vrbas. Radovi će trajati do 16. oktobra. U toku je sanacija kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i na regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Zbog rekonstrukcije i sanacije gradske kanalizacione mreže izmijenjen je režim saobraćaja na dionici Kotor Varoš-Obodnik i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići. I na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor, na dionici Dragotinja-Prijedor, zbog izgradnje pružnog prelaza izmijenjen je režim saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice jedan otežano se saobraća zbog izgradnje vijadukta preko ovog puta. Zabranjeno je uključivanje odnosno isključivanje sa auto-puta Banjaluka-Gradiška na “Petlji Mahovljani”. Do 30. juna saobraćaj će svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova ujutro u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

Do kraja godine će zbog izgradnje auto-puta biti izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu dionica Klašnice-Prnjavor u naseobini Lišnja. Na istom putnom pravcu na lokalitetu Puraći zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog izgradnje auto-puta otežano se saobraća i na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac, te na regionalnom putnom pravcu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva.

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

U toku je deminiranje terena u naselju Liješće na magistralnom putu od Brodskog Polja prema granici Republike Srpske i Federacije BiH zbog čega će radnim danima od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj biti obustavljan po pola sata, a vozila će biti propuštana 15 minuta.

Na području Doboja u toku je deminiranje na mjestu Glogovica na regionalnom putu Podnovlje-Derventa pa će svakog radnog dana od 8.00 do 16.00 časova dolaziti do povremene obustave saobraćaja.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu Zeleni Jadar-Milići i u mjestu Zeleni Jadar u toku su povremene obustave saobraćaja u periodu od 8.00 do 16.00 časova svakim radnim danom, osim u dane vikenada i praznicima. Zbog radova na poboljšanju uslova odvoda oborinskih voda, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice.

Zbog radova se otežano saobraća i na regionalnim putnim pravcima Nevesinje-Berkovići, Gornja Vijaka dva-Razboj, Karanovac-Mitrovići, te na dionici Ukrina-Vijaka u mjestu Vijačani. Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu od mjesta Brod na Drini do Šćepan Polja, na granici sa Crnom Gorom za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Za teretna vozila zabranjen je saobraćaj preko mosta u Dragalovcima, na regionalnom putu Vijaka dva-Razboj. Zabrana se odnosi na vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse klase M3. Zabrana se ne odnosi autobuse prevoznika Holding “Drinaturs, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Zabrana se više ne odnosi ni na teretna vozila koja će vršiti transport drvnih sortimenata ovim regionalnim putem, od Poloma do Drinjače. Do 1. juna transport će se izvoditi u odjelu “Kravica Polom”, u periodu od 1. juna do 1. avgusta u odjelu 100 “Križevica”, a od 1. oktobra do 31. decembra u odjelima šest, sedam i osam “Kravica Polom”.

U Federaciji BiH radovi se izvode na dionicama auto-puta Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, te na magistralnim putnim pravcima Bosansko Grahovo-Livno, Čapljina-Doljani i Ključ-Sanski Most. Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 15 minuta. Iz AMS podsjećaju da je u toku kampanja “Veži se zbog onih koje voliš” koja će na području Republike Srpske trajati do 15. maja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vozaci-oprez-zbog-kise-klizav-kolovoz/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot