Drama na nebu u Mađarskoj – lovci na prozoru (Video)

Objavljeno: 2. 5. 2016 u 09:16h

Avion britanske aviokompanije “Britiš ervejz” presrela su dva borbena aviona iznad Mađarske nakon što je izgubio kontakt sa kontrolom leta, javljaju britanski mediji.

Avion BA108 leteo je iz Dubaija za London kada ga je uočilo mađarsko Ministarstvo odbrane, ali kontrola leta nije obaviještena o prisustvu letjelice, prenio je Dejli mejl.

Dva mađarska “gripena” poslata su da isprate i identifikuju avion nakon što je nenajavljeno prošao preko mađarske granice u subotu popodne.

Prema bezbjednosnim protokolima, piloti moraju da uspostave kontakt sa kontrolom leta kada prelaze iz vazdušnog prostora jedne u vazdušni prostor druge zemlje.

Kada avion “Britiš ervejza” nije to uradio, mađarski zvaničnici su izdali najviši nivo uzbune i dva borbena aviona su poslata da identifikuju letjelicu i postaraju se da bezbjedno nastavi put, prenio je Telegraf.

Mađarski lovci su poletjeli u 12.55 po lokalnom vremenu prije nego što je avion stupio u komunikaciju sa kontrolom leta, a vratili su se u bazu u 13.21.

“Kominikacija sa kontrolom leta je brzo uspostavljena i avion je normalno sletio na Hitrou”, rekao je portparol “Britiš Erlajnza” za Mejl Onlajn Trevel. Pogledajte video:

https://youtu.be/nfDlN-7Ax14

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/drama-na-nebu-u-madarskoj-lovci-na-prozoru-video/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot