Gradiška: Vozilima tjeraju đake sa igrališta

Objavljeno: 29. 4. 2016 u 12:17h

Učenici Osnovne škole “Vasa Čubrilović” iz Gradiške mogli bi ostati uskraćeni za treninge i igru u školskom dvorištu, jer je na ovom mjestu planirana izgradnja parkinga, saznaje “Glas Srpske”.

Ogorčeni roditelji čija djeca pohađaju nastavu u ovoj školi juče su mirnim okupljanjem izrazili nezadovoljstvo zbog ovakve odluke istakavši da su zabrinuti za bezbjednost svojih mališana.

U rukovodstvu škole kažu da još nisu dobili obavještenje opštinske uprave na osnovu kojeg bi izgubili pravo na korišćenje zemljišta, ali ne kriju razočarenje ukoliko bi pred školom “nikao” parking.

Kažu da je riječ o opštinskom zemljištu na kojem je planirana izgradnja sportskih sadržaja za djecu, vrijednih 50.000 maraka. Gradnja fudbalskih, odbojkaških i teniskih terena, te staza za trčanje i drugih sportskih sadržaja prekinuta je na pola, jer, navodno, školsko dvorište treba da bude pretvoreno u parking.

Direktor škole Vladimir Stanišljević kaže da je u nedjelju uveče isječena ograda na školskom dvorištu, a da još niko nije odgovarao za ovaj vandalizam.

“Nismo još obaviješteni ko je isjekao ogradu, a danas, kad smo ogradu ponovo postavljali, dobili smo paušalne informacije da, u stvari, u našem dvorištu treba da bude izgrađen parking. Na sjednici Savjeta roditelja je rečeno da parking u školskom dvorištu ne dolazi u obzir, jer bi time bezbjednost djece koja časove fizičkog vaspitanja izvode na terenima bila ugrožena”, kazao je Stanišljević.

Roditelji, koji su se juče okupili u dvorištu škole, ponovili su da ne žele vozila na igralištu. Naglašavaju da će, ukoliko ipak dođe do gradnje parkinga, organizovati masovnije proteste.

“Nije nam jasno zašto bi neko želio parking u krugu škole. Na taj način bi našoj djeci bila ugrožena bezbjednost, jer se na samo nekoliko metara od škole otvara picerija”, poručili su zabrinuti roditelji.

Dodaju da će nastavu u ovoj školi od septembra pohađati i učenici sa poteškoćama u razvoju, pa je neshvatljivo ugrožavanje njihove bezbjednosti vozilima.

S druge strane, načelnik Odjeljenja za urbanizam, građenje, komunalne i stambene poslove opštine Gradiška Slobodan Vidović poručuje da roditelji nemaju razloga za brigu i nezadovoljstvo.

“Niti će taj ko je podnio zahtjev za ugostiteljski objekat dobiti parking, niti će škola dobiti igralište dok ne bude promijenjen regulacioni plan”, istakao je Vidović.

On je dodao da je opštinska zemlja sa svih strana oko škole, a ograda može biti postavljena tamo gdje se i sada nalazi.

Napadi na školu

Vandali, koji su u nedjelju uveče uništili ogradu u dvorištu škole, pričinili su štetu od oko 500 maraka. Direktor škole Vladimir Stanišljević je kazao da se zbog ovog nasilja niko ne osjeća bezbjednim.

“Nije nam jasno zašto je to neko učinio. Još čudnije je što je ograda isječena i ostavljena ovdje, nije ukradena”, rekao je on.

Škola, koju pohađa 750 učenika, bila je na meti vandala i krajem aprila prošle godine kada je prijavljena lažna dojava o bombi. Od tada je rukovodstvo škole pojačalo nadzor ulazaka i izlazaka iz ove obrazovne ustanove.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/gradiska-vozilima-tjeraju-dake-sa-igralista/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])