Jedan radnik sišao sa silosa, trojica i dalje prijete da će se ubiti (Foto)

Objavljeno: 28. 4. 2016 u 13:40h

Direktor Tuzla kvarca Smajil Velagić i jedan od radnika ovog preduzeća, koji je u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, sišli su sa silosa. Trojica radnika i dalje se nalaze na silosima odakle prijete da će počiniti samoubistvo.

Predsjednik Sindikata radnika Tuzla kvarca Senad Mehanović, direktor preduzeća Smajil Velagić i resorni ministar Srđan Mićanović započeli su pregovore iza zatvorenih vrata.

Kao što smo već u nekoliko navrata i pisali, radnici su se na ovaj korak odlučili zbog činjenice da ih niko iz Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Begom Gutićem, do danas nije posjetio.

Inače, jedan od radnika već je pokušao izvršiti samoubistvo skokom sa silosa, ali su ga u toj nakani spriječile kolege.

Radnicima je zbog izuzetno hladnog vjetra otežan boravak na silosu, a u krugu preduzeća i dalje se nalaze pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla i Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Podsjetimo, 21 radnik Tuzla kvarca već 18 dana štrajkuje glađu. Od Vlade TK traže vraćanje oduzete koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na lokalitetu Bukinje.

Kada je u pitanju Vlada TK, njen stav je od ranije poznat, a to je da je koncesija Tuzla kvarcu oduzeta zbog nelegalnog izvlačenja kvarcnog pijeska.

Koncesija će preduzeću biti dodijeljena tek kada deblokira svoje bankovne račune i izmiri svoja prethodna dugovanja ili potpiše reprograme istih.

Izvor: klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/jedan-radnik-sisao-sa-silosa-trojica-i-dalje-prijete-da-ce-se-ubiti-foto/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot