Tuga, šok i nevjerica zbog samoubistva vjeroučitelja iz Kotor Varoša

Objavljeno: 13. 4. 2016 u 10:30h

Šok i nevjerica smjenjivali su se juče ulicama Kotor Varoša od jutarnjih časova, kada je prostrujala vijest da je nestao vjeroučitelj Drago Veleušić, a u popodnevnim ih je okovala tuga, jer su se obistinile najcrnje slutnje da se neće vratiti živ.

Veleušić je pronađen mrtav u blizini svoje kuće, a u policiji je potvrđeno da se objesio.

“Na mjestu nesreće pronađeno je više opušaka cigareta. Vjerovatno je dugo razmišljao prije nego što je odlučio da sebi oduzme život. Ovo je velika tragedija za porodicu, prijatelje i cijeli Kotor Varoš”, kazao je jedan od mještana koji je tragao za vjeroučiteljem.

Veleušić je u ponedjeljak rano otišao iz kuće, a roditelji su vjerovali da se kao i obično zaputio u osnovnu školu u kojoj je predavao vjeronauku. Od tada se, međutim, nije vratio, niti ga je iko vidio. Ispostavilo se da na nastavu nije ni stigao, niti je to jutro primijećen na putu do škole. Radnici u prodavnicama kažu da je imao običaj da prije posla kupi šta mu treba, ali ga to jutro nije bilo. Nije svraćao ni u kafiće, gdje gotovo svakog dana pio kafu prije i poslije nastave.

Porodica je odlučila da nestanak prijavi policiji, a u potragu se digao cijeli grad. Policija, lovci, ribolovci i planinari satima su češljali naselja i ulice, a problem je zadavao i Veleušićev isključen mobilni telefon. Potraga se, međutim, završila onako kako niko nije želio – tragedijom i surovim saznanjem da je mrtav.

To kao da su slutili i u Osnovnoj školi “Sveti Sava”, koju je naša ekipa posjetila prije nego što je saopštena potresna vijest i zatekla tužnu atmosferu.

“Nikada nije kasnio ni minut. Nigdje, a posebno ne na posao. I kada bi imao obaveze, javio bi dan ranije da ne može doći ili našao nekog od kolega da ga zamijeni. Zaista ne znamo šta je moglo da mu se desi”, kazala je zabrinuto direktor škole Slađana Šubara, dok je još trajala potraga za Veleušićem.

U ovoj školi je predavao vjeronauku blizu 18 godina. Đaci su ga voljeli, a kolege neizmjerno cijenile i poštovale.

“Uvijek je bio tu da pomogne i sasluša. Druželjubiv i veseo, rado se odazivao raznim školskim aktivnostima, a djeca su za njega bila svetinja”, dodala je Šubara.

Ni sveštenik Milenko Narić nije gubio nadu da će se Veleušić pojaviti živ i zdrav. O nestanku ga je obavijestio, kako nam je ispričao, Dragin otac, koji je potom taj slučaj prijavio i policiji.

“Okamenio sam se kada me pozvao njegov otac i rekao da nema Drage. Kazao je da su ga posljednji put vidjeli u ponedjeljak ujutro prije odlaska na posao. Potom su me zvali i iz škole, pitavši kroz šalu gdje je Drago, da se nije oženio kada ga još nema. Nismo ni slutili da će doći do ovakve nesreće”, priča Narić.

Kao i ostali Kotorvarošani i on za Veleušića ima samo riječi hvale. Vrijedan, odgovaran i uvijek spreman da pomogne bile su njegove karakterne crte.

“To je jedan divan čovjek. Iz domaćinske i čestite kuće. Ne znam i ne vjerujem da je imao bilo kakvih problema”, kazao je Narić.

Mnogi stanovnici Kotor Varoša posljednji put su Veleušića vidjeli u crkvi na nedjeljnoj liturgiji, koju je vladika banjalučki Jefrem služio u okviru Vaskršnjeg posta.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/tuga-sok-i-nevjerica-zbog-samoubistva-vjeroucitelja-iz-kotor-varosa/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])