Pala grupa balkanskih reketaša

Objavljeno: 8. 4. 2016 u 20:03h

Austrijska krim-policija, uz podršku Europola, razbila je grupu balkanskih reketaša na čijem čelu je bio Edin D. (37), državljanin Austrije porijeklom iz BiH.

reketasi

Osim njega uhapšena su i tri Čečena, dva Hrvata i jedan državljanin Srbije, a sumnja se da su od lokalnih privrednika uspjeli iznuditi između 240.000 do 500.000 evra.

Bandi nazvanoj “Struja” na teret se stavlja iznuda, trgovina oružjem i ilegalno kockanje.

Kako je saopšteno iz austrijske policije, istraga je trajala više mjeseci, a dobar dio nelegalno stečene imovine im je oduzet prilikom pretresa.

Prema policijskim navodima, oni su godinama ucjenjivali vlasnike lokala, klubova i tržnih centara, a uzimali su od nekoliko stotina evra do čak 100.000 evra. Neke od žrtava bile su toliko zastrašene da su prodale svoje lokale.

Sa druge strane, uhapšeni su živjeli na visokoj nozi, a novac od iznude su trošili na skupocjene automobile, odjeću i satove.

Andreas Holzer, šef austrijske Kancelarije za borbu protiv organizovanog kriminala, kazao je da su vlasnici lokala, klubova, tržnih centara, od kojih su uhapšene osobe iznuđivale novac, zajedno prijavili navedene osobe.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pala-grupa-balkanskih-reketasa/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])