Španija šampion Evrope u futsalu

Objavljeno: 14. 2. 2016 u 10:40h

Futsal selekcija Španije osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu kontinentalnog prvenstva savladala Rusiju sa 7:3. Bronzanu medalju osvojio Kazahstan, savladavši Srbiju sa 5:2.

Reprezentacija Španije novi je šampion Evrope u futsalu. “Furija” je protutnjala Kombank arenom, a u finalu je savladana Rusija ubjedljivim rezultatom 7:3.

Golove za Španiju u večerašnjem finalu, pred oko 8.500 ljudi u Beogradskoj areni, postigli su Aleks u devetom minutu, Pola u 16. i 17, Mario Riviljos u 17. i 36. i Migelin u 31. i 35. minutu.

Strijelci za Rusiju bili su Vamo Romulo u 20, Robinjo u 32. i Ivan Milovanov u 40. minutu.

Finalni meč bio je rješen već poslije prvog poluvremena, kada je Španija imala prednost od 4:1, a do kraja meča prednost je samo rasla, pa je tako zabilježena najubjedljivija pobjeda u finalima u istorijievropskih šampionata.

Rusija je “odbranila” srebro osvojeno prije dvije godine u Belgiji, a Španija pokazala da je u ovom trenutku ubjedljivo najbolja futsal selekcija u Evropi i osvojila svoju sedmu titulu šampiona.

Nešto ranije, Kazahstan je u borbi za treće mjesto savladao ekipu Srbije sa 5:2 i osvojio prvu medalju u istoriji.

Izvor: RTS

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/spanija-sampion-evrope-u-futsalu/||claudebot