Amerikanci će na Valentinovo potrošiti 20 milijardi dolara

Objavljeno: 14. 2. 2016 u 14:54h

Na današnji Dan zaljubljenih američka ekonomija će ostvariti veliki profit prodajom poklona, jer se očekuje da će Amerikanci potrošiti skoro 20 milijardi dolara, objavila je Nacionalna federacija maloprodajnih objekata (NRF).

Večera, cvijeće, nakit, slatkiši i čokolade su među su među najpopularnijim poklonima za koje će državljani SAD-a potrošiti 19,7 milijardi dolara, pokazalo je istraživanje sprovedeno na 7.300 osoba.

Ispitivanje potrošača pokazalo je da će svaki Amerikanac u prosjeku potrošiti najmanje 146 dolara na svoje voljene, što je za 3,2 posto više u odnosu na prošlu godinu.

Polovina anketiranih planira pokloniti slatkiše i čokoladne proizvode, za šta će potrošiti 1,7 milijardi dolara, dok će 38 posto njih na pozive za izlazak potrošiti 4,5 milijardi dolara.

Skoro polovina se izjasnila da će svojoj drugoj polovini, ali i drugim članovima porodice, pokloniti čestitku za Valentinovo, za šta će potrošiti 1,1 milijardu dolara.

Dodatnih 4,4 milijardi će biti potrošeno na nakit, oko dvije milijarde dolara će se potrošiti na odjevne predmete, dok će cvjećare na današnji dan zaraditi 1,9 milijardi dolara.

Predsjednik i izvršni direktor NRF Matthew Shay izjavio je da su niske cijene goriva otišle u korist američkih potrošača.

“Niske cijene goriva i zajamčene promocije maloprodaje trebaju pomoći potrošačima koji traže savršen poklon za svoje prijatelje i porodicu. Gledajući u budućnost, mi smo optimistični da su potrošači na pravom mjestu kada je u pitanju trošenje na diskrecione predmete kao što su pokloni”, kazao je Shay te dodao da bi se Dan zaljubljenih mogao pokazati kao ključan za razvoj američke ekonomije.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/amerikanci-ce-na-valentinovo-potrositi-20-milijardi-dolara/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot