Između BiH i Srbije, Selimović izabrao “orliće”!

Objavljeno: 13. 2. 2016 u 16:01h

Talentovani štoper francuskog Meca Vahid Selimović (1997. godište), kojeg stručnjaci porede sa Nemanjom Vidićem, izabrao je da nastupa za reprezentaciju Srbije.

metz2

Direktor mlađih kategorija u Fudbalskom savezu Srbije Mitar Mrkela potvrdio je beogradskom “Sportu” da je Selimović izabrao da obuče dres “orlića” u mečevima sa Bugarskom, a zatim i protiv Španije.

“Toliko pozitivnih stvari nisam odavno čuo, kao o Selimoviću. Igra na mjestu štopera. Iskreno rečeno, u Selimoviću bismo mogli da dobijemo mnogo, ali sačekajmo da vidimo kako će to izgledati na pomenutim kontrolnim mečevima”, izjavio je Mrkela.

Mladi defanzivac je rođen u Luksemburgu, a nedavno je bio na spisku za okupljanje U-18 selekcije Bosne i Hercegovine u Trening centru “zmajeva” u Zenici.

Međutim, ipak je odlučio da brani boje Srbije…

“Po informacijama kojima raspolažem, dečko je sam odlučio da nastupi za ‘orliće’. Vjerovatno iz razloga što su naše mlađe reprezentativne selekcije u samom vrhu evropskog i svjetskog fudbala. Razgovori koji su obavljeni sa njegovim roditeljima i sa njim trajali su veoma kratko. Nadam se da će se brzo uklopiti i da ćemo uskoro dobiti igrača za A tim”.

metz3

Funkcioner FSS je dodao da bi Srbija mogla da riješi pitanje štopera na duži vremenski period…

“Pored 190 centimetara krase ga i nevjerovatne fizičke predispozicije, a igra sa obje noge mu omogućava da složene situacije iz igre rješava bez ikakvih problema”,zaključio je Mrkela.

Selektor “orlića” Branislav Nikolić, prvi je uočio mladog fudbalera Meca, gledajući ga na jednom od mečeva Druge lige Francuske.

“Dovoljno mi je bilo poluvrijeme da se uvjerim u kvalitete Selimovića. Dečko sa takvom lakoćom igra da ga je milina gledati. Ubijeđen sam da smo napravili pun pogodak oko dovođenja štopera u naše redove”, rekao je Nikolić za beogradski sportski list.

Omladinci Srbije se nalaze u drugom krugu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a protivnici će im biti Danska, Crna Gora i Francuska. Samo prvoplasirana ekipa izboriće vizu za smotru najboljih selekcija na „Starom kontinentu“.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/izmedu-bih-i-srbije-selimovic-izabrao-orlice/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot