Rusi napravili vozilo koje ne poznaje prepreke (Video)

Objavljeno: 11. 2. 2016 u 15:20h

Ruska kompanija SHERP je napravila vozilo koje se može kretati po svim vrstama terena.

SHERP ATV omogućava pravo uživanje u vožnji, može prelaziti preko prepreka visokih 70 cm, a problem mu nije ni kretanje u vodi. Ovo vozilo je teško 1.300 kg, a pokreće ga 1,5-litarski Kubota V1505 dizel motor koji razvija 44 KS. Najveća brzina vozila po suvom je 45 km/h, a u vodi 6 km/h. Motor je uparen s petostepenim manuelnim mjenjačem, a u prvoj brzini vozilo može dostići brzinu od 15 km/h.

Radi se o veoma okretnom vozilu u kojem ima mjesta za dvije osobe. U rezervoar može stati 58 litara goriva. Vozilo košta 49.000 dolara.

Izvor: klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/automobilizam/rusi-napravili-vozilo-koje-ne-poznaje-prepreke-video/||claudebot