Ukida se nacionalni roming

Objavljeno: 10. 2. 2016 u 14:50h

Savjet Regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK) danas je usvojio odluku kojom se ukida takozvani nacionalni roming, odnosno plaćanje dodatne naknade za uspostavljanje veze između korisnika različitih GSM operatera u BiH.

U obrazloženju ove odluke navodi se da Agencija ocjenjuje da je, u cilju jačanja konkurencije na tržištu mobilne telefonije, potrebno obezbijediti podsticaj za operatere da unapređuju dostupnost i kvalitet vlastitih mreža.

“U slučaju sklopljenih sporazuma o zajedničkom korištenju mrežnih kapaciteta, operateri su dužni da obezbijede da sa stanovišta krajnjih korisnika nema razlike da li operater realizuje uslugu putem vlastite mreže ili putem iznajmljenih kapaciteta drugog operatera”, saopšteno je iz RAK-a.

Savjet Agencije razmatrao je i prihvatio informaciju o realizaciji zaključaka Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u vezi sa cijenama mobilne telefonije, te podržalo set kratkoročnih mjera koje je Agencija izradila i dostavila dominantnim telekom operaterima.

Savjet je konstatovao da primjena kratkoročnih mjera ima za cilj poboljšanje uslova za krajnje korisnike, te je obavezao Agenciju da informiše Savjet o usaglašenim kratkoročnim mjerama, kao i o prijedlogu dugoročnih mjera.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ukida-se-nacionalni-roming/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot