Danas toplo i vjetrovito, temperatura i do 20 stepeni

Objavljeno: 9. 2. 2016 u 08:47h

Toplo i vjetrovito vrijeme danas se očekuje u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH, jedino će kiše mjestimično biti na jugu i jugozapadu.

Tokom dana kiše će povremeno biti na jugu i jugozapadu, a u ostalim krajevima očekuje se uglavnom suvo vrijeme sa kraćim sunčanim intervalima i promjenjivom oblačnošću. U noći će u većini krajeva doći do naoblačenja sa kišom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Biće toplo za ovo doba godine i vjetrovito. Duvaće umjeren do jak jugo, u Krajini i Hercegovini i sa olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 18, na sjeveru ponegdje i do 20 stepeni, dok će u višim predjelima biti svježije.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u Hercegovini i u zapadnim krajevima preovladava pretežno oblačno vrijeme, ponegdje je registrovana i slaba kiša.

U Rudom je jutros izmjerena najniža temperatura vazduha – nula stepeni. U isto vrijeme, u 7.00 časova, u Višegradu su bila dva stepena, u Doboju i na Han Pijesku tri, na Sokocu, na Čemernu, u Kupresu i Tuzli četiri, u Bijeljini i Zvorniku pet, u Šipovu, Gacku, Zenici, Kalinoviku i Istočnom Drvaru šest, u Gradišci, Foči, Driniću, Nevesinju, na Ivan-sedlu sedam, u Srpcu, Bileći, Bugojnu, Livnu i na Mrakovici osam, u Trebinju, Srebrenici, Novom Gradu i Sanskom Mostu devet stepeni.

Deset stepeni bilo je u Mostaru, Sarajevu, Drvaru i Jajcu, dok je u Prijedoru, Mrkonjić Gradu i Stocu izmjereno 11, u Krupi na Uni i Gradačcu 12, u Bihaću i Neumu 13. Banjaluka je jutros sa 14 stepeni bila najtoplija.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Gacku – 21 litar po metru kvadratnom, u Bileći i na Čemernu 12, u Trebinju 11 litara, a u Nevesinju devet litara po metru kvadratnom.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/danas-toplo-i-vjetrovito-temperatura-i-do-20-stepeni/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot