Pogledajte preliminarnu listu stipendista

Objavljeno: 8. 2. 2016 u 14:01h

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas preliminarnu rang listu prema kojoj će biti dodijeljeno 969 stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u Srpskoj.

Republičkim budžetom planirano je 1.970.000 KM za stipendiranje studenata studija u Srpskoj, a mjesečni iznos stipendije iznosi 200 KM i isplaćuje se u deset jednakih rata, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Na javni konkurs za dodjelu stipendija prijavila su se 1.734 studenta, uslove konkursa nije ispunilo 325 studenata, dok je 440 ispunilo uslove konkursa, ali su prilikom rangiranja ostali ispod crte.

Komisija za dodjelu stipendija predložila je da se uspješnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija dodijeli ukupno 705 stipendija.

Prijedlog je da se studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama koje se finansiraju iz budžeta dodijeli 598 stipendija, studentima drugog ciklusa studija 53 stipendije i studentima trećeg ciklusa studija osam stipendija. Studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama, koje se ne finansiraju iz budžeta, dodijeljeno je 46 stipendija.

Komisija za dodjelu stipendija predložila je da ostalim studentima prvog ciklusa studija bude dodijeljeno 236 stipendija, studentima sa prebivalištem u izrazito nerazvijenim opštinama Srpske prvog ciklusa studija 18 stipendija, a deset stipendija studentima sa invaliditetom prvog, drugog i trećeg ciklusa studija, koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica.

Studenti koji su konkurisali za stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture i ispunjavaju uslove konkursa, a dodijeljena im je stipendija Fondacije “Dr Milan Jelić”, izuzeti su iz razmatranja Ministarstva jer je iznos stipendije Fondacije veći.

Studenti koji su konkurisali za stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture i ispunjavaju uslove konkursa, a dodijeljena im je stipendija od drugog javnog izvora stipendiranja, imaju mogućnost da se opredijele za jednu stipendiju i to u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne rang liste.

Ukoliko se student odluči za stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture, potrebno je da dostavi uvjerenje/rješenje/potvrdu od drugog davaoca /opštine/ da se odriče stipendije iz drugog javnog izvora stipendiranja.

Ukoliko Ministarstvo naknadno ustanovi da se student nije odrekao stipendije iz drugog javnog izvora stipendiranja, stipendija će mu biti obustavljena.

Radu Komisije za dodjelu stipendija prisustvovao je i predstavnik Unije studenata Republike Srpske.

Preliminarna rang lista stipendista dostupna je na portalu Vlade Republike Srpske – www.vladars.net, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pogledajte-preliminarnu-listu-stipendista/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot