Narandžasto upozorenje zbog olujnog vjetra i obilne kiše!

Objavljeno: 8. 2. 2016 u 14:44h

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti oblačno sa slabom kišom u zapadnim područjima, saopštili su meteorolozi.

Jutro na istoku i sjeveru biće umjereno do oblačno i suvo, a na jugu i jugozapadu oblačno sa kišom, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana na jugu i jugozapadu ostaje oblačno sa kišom povremeno, u ostalim krajevima biće suvo uz kratkotrajne sunčane intervale.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje zbog mogućih jakih olujnih udara vjetra od 65 do 95 kilometara na čas u cijeloj zemlji te zbog padavina u Hercegovini i zapadnim područjima od 40 do 80 litara po metru kvadratnom.

meteoalarm

Najniža jutarnja temperatura vazduha biće između četiri i 10, a najviša dnevna između devet i 11 stepeni Celzijusovih.

Danas je u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima BiH bilo oblačno sa slabom kišom, a u ostalim područjima sunčano uz malu do umjereno oblačnost.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus dva, Čemerno jedan, Gacko četiri, Kalinovik, Nevesinje i Ivan-sedlo šest, Bileća osam, Livno devet, Han Pijesak, Rudo, Mrakovica, Drinić, Mostar i Trebinje 10, Sokolac i Neum 11, Sarajevo, Drvar i Bugojno 12, Višegrad, Mrkonjić Grad, Ribnik i Stolac 13 stepeni Celzijusovih.

U Novom Gradu, Prijedoru, Jajcu i Bihaću u 13.00 časova izmjereno je 14 stepeni, u Foči, Srebrenici i Sanskom Mostu 15, Srpcu 16, Banjaluci, Bijeljini i Tuzli 17, Zvorniku i Zenici 18, te u Doboju 19 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/narandzasto-upozorenje-zbog-olujnog-vjetra-i-obilne-kise/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot