Zahlađenje u drugoj polovini februara

Objavljeno: 5. 2. 2016 u 10:34h

U narednom periodu očekuje se promjenljivo vrijeme, dok će u drugoj polovini februara doći do jačeg zahlađenja koje će donijeti padavine i snijeg, naročito na planinama.

Dežurni meteorolog u Hidrometeorološkom zavodu Republike Srpske Igor Kovačić rekao je da će se narednih dana često smjenjivati hladne i manje hladne vazdušne mase, a u toku vikenda trebalo bi očekivati prolazno stabilno vrijeme.

“Nakon toga, biće uspostavljeno južno i jugozapadno strujanje koje će donijeti pojačan vjetar početkom sljedeće sedmice, a ponegdje samo slabu kišu, uglavnom od krajnjeg zapada preko jugozapada i juga”, naveo je Kovačić.

Jutarnji mraz će u toku vikenda slabiti, te će dnevna temperatura ponovo biti između sedam i 12, a na sjeveru do 15 stepeni Celzijusovih.

Česta promjena oblačnosti i pojačan vjetar biće predznaci nove promjene vremena koja će nastupiti između utorka i srijede, 9. i 10. februara.

“Promjena vremena donijeće ponegdje i obilnije padavine i ponovo snijeg na planinama. Ovo pogoršanje vremena brzo će proći preko naših krajeva, nakon čega se očekuju povoljnije vremenske prilike”, istakao je Kovačić.

Takvo vrijeme zadržaće se do 20. februara, kada se očekuje jače zahlađenje, koje će donijeti obilnije padavine i snijeg, naročito na planinama.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zahladenje-u-drugoj-polovini-februara/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])