Pošte Srpske upozorile najstarije korisnike: Penzioneri obmanuti da moraju preći u banke

Objavljeno: 20. 1. 2016 u 13:18h

“Pošte Srpske” obavijestile su penzionere da ne nasjedaju na spekulacije da treba da otvaraju račune u bankama kako bi nastavili primati penzije poslije početka njihove isplate iz trezora RS.

U “Poštama” su naglasili da će zahvaljujući trezorskoj isplati penzija, koja je počela od 1. januara, penzije stizati redovnije.

“Penzije će i dalje biti isplaćivane putem “Pošta Srpske” i to bez kašnjenja. Penzioneri koji ne primaju penziju putem pošte, a žele da promijene način isplate, treba da se obrate u najbližu poštu ili poštaru”, navedeno je na lecima koje su dobili penzioneri.

Direktor “Pošta Srpske” Jasminka Krivokuća rekla je da su pojedina lica obilazila penzionere u Srpskoj i govorila im da moraju otvoriti račune u bankama kako bi mogli nastaviti primati penziju.

“Te informacije nisu tačne. Nedopustivo je da se manipuliše penzionerima i da ih zavaravaju da moraju otvarati račune u bankama kako bi primali penziju”, rekla je Krivokuća.

Ona je dodala da penzioneri i dalje imaju pravo da izaberu da li će penziju primati putem “Pošta Srpske” ili banaka.

“Svaki penzioner treba sam da odluči i niko ne treba da vrši pritisak na njih u vezi sa izborom načina na koji će primati penziju ili da širi dezinformacije”, istakla je Krivokuća.

U Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) RS kazali su da nisu upoznati s informacijama da su pojedina lica obilazila penzionere i obavještavala ih da moraju otvarati račune u bankama kako bi primali penziju.

“Na krajnjem korisniku je da odluči da li će penziju primati putem pošte ili banke. Sve je isto kao do sada”, istakli su u Fondu PIO.

Penzioner iz Banjaluke Jovan P. rekao je da su nekoliko njegovih prijatelja posjetili ljudi koji su se predstavili da su iz banaka i rekli im da moraju otvoriti račune, jer će jedino na taj način primati penziju.

“To nas je zbunilo, zbog čega smo tražili informaciju iz “Pošta Srpske” gdje su nam rekli da nema potrebe za tim”, rekao je on i dodao da su nakon toga “Pošte Srpske” obavijestile sve penzionere da nema potrebe za otvaranjem računa.

Isplata

U Fondu PIO su kazali da je završena isplata decembarskih penzija penzionerima u Srpskoj.

“Idućih dana penziju će dobiti i 45.000 penzionera u inostranstvu, koji primaju penziju od RS”, naglasili su u Fondu PIO.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/poste-srpske-upozorile-najstarije-korisnike-penzioneri-obmanuti-da-moraju-preci-u-banke/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot