Kocka donijela u budžet 18 miliona

Objavljeno: 21. 12. 2015 u 12:48h

Od priređivanja igara na sreću za 11 mjeseci ove godine u budžet Srpske slila su se 18,04 miliona KM, što je za 17,93 odsto više nego u istom periodu lani, podaci su Republičke uprave za igre na sreću.

Portparol Uprave Danijela Kovačević kazala je da se prihod po osnovu naknada i poreza od priređivanja igara na sreću, zabavnih i nagradnih igara svake godine povećava.

“Prihod u 2013. godini bio je veći za 11,33 odsto u odnosu na godinu ranije, dok je u 2014. to povećanje iznosilo 4,68 odsto u odnosu na 2013. godinu”, kazala je Kovačevićeva.

Ona je dodala da su inspektori Republičke uprave za igre na sreću za 11 mjeseci ove godine obavili 1.060 kontrola i to 517 kod fizičkih lica i 543 kod pravnih lica.

“U strukturi otkrivenih i sankcionisanih prekršaja najzastupljeniji su prekršaji počinjeni od strane fizičkih lica koji se odnose na priređivanja igara na sreću na automatima za igre na sreću i priređivanje elektronskih igara na sreću bez odobrenja Republičke uprave za igre na sreću”, kazala je Kovačevićeva i dodala da ovi prekršaji predstavljaju više od 85 odsto od ukupnog broja evidentiranih prekršaja.

Ona je naglasila da pojava nelegalnog priređivanja igara i dalje evidentna.

“Ilegalno klađenje nabolje opisuje činjenica da su za 11 mjeseci 2015. godine inspektori izdali ukupno 36 prekršajnih naloga i izrekli novčane kazne u odnosu od 87.000 KM”, navela je Kovačevićeva.

Ona je naglasila da s ciljem suzbijanja nelegalnog priređivanja igara na sreću inspektori Odjeljenja za inspekcijski nadzor stalno sprovode kontrole na cijeloj teritoriji RS.

Prema njenim riječima, veoma je teško dati objektivnu procjenu eventualnog uticaja nelegalnog kockanja na prihode budžeta RS po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Kazne

Danijela Kovačević je rekla da će, prema Zakonu o igrama na sreću, ukoliko bude utvrđena zloupotreba priređivanja igara na sreću, od 10.000 KM do 30.000 KM kazniti pravno lice.

“Kazna za odgovorno lice u pravnom licu predviđena je u iznosu od 2.000 KM do 6.000 KM, dok novčana kazna za fizičko lice iznosi od 2.000 KM do 6.000 KM”, kazala je Kovačevićeva.

Rast prihoda od igara na sreću

  • 2013. 11,33%
  • 2014. 4,68%
  • 2015. 17,93%

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kocka-donijela-u-budzet-18-miliona/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])