Srpska rukometašica preživljava pakao

Objavljeno: 1. 12. 2015 u 15:14h

Nije svaki inostrani angažman rješenje životnih i egzistencionalnih problema. O tome svjedoči i slučaj srpske rukometašice Sare Garović.

sara

Naša Sara Garović (21) otputovala je prije nešto manje od dvije godine u Poljsku kao talentovana rukometašica i pojačanje Kožalina, a vratila se u Srbiju deportovana kao kriminalac.

To što je poljski klub pokušavao dvije godine da je “drži na crno” i krije od vlasti, jednom je moralo da dođe na naplatu.

U razgovoru za “Kurir”, mlada rukometašica ispričala je šta joj se sve događalo u Poljskoj i kako je tuđom voljom doživjela da ima zabranu ulaska u Evropsku uniju, zbog čega već deset mjeseci ne može da igra.

“Došla sam u Kožalin početkom 2014. godine, dobila sam dobru ponudu i sve je djelovalo kao dobra priča. Međutim, Poljaci su ubrzo počeli da me isplaćuju ‘na ruke’ i da me svaka tri mjeseca šalju u Beograd”, počela je Sara priču.

“Dva puta su mi rekli da se zatvorim u stan i da ne dolazim na utakmice, jer će me možda i uhapsiti! Nisam imala radnu dozvolu, vjerovatno da klub ne bi plaćao porez”, shvatila je Sara vremenom da su dokumenta koja je podnijela prilikom transfera ostala “negdje zaturena”, i da to nije slučajno.

Kada je od trenera zatražila i dobila tri dana slobodno da otputuje u Beograd na svadbu, njen povratak u Poljsku završen je – deportacijom!

“Zaustavljena sam na aerodromu u Berlinu i deportovana u Srbiju. Kao da sam najgori kriminalac. Lupili su mi pečat i dobila sam trajnu zabranu ulaska u Evropsku uniju”, rekla je bivša juniorska reprezentativka Srbije.

“Ništa od garderobe i ličnih stvari mi nisu vratili, kažu: ‘Dođi i uzmi ih sama’. A, znaju za zabranu ulaska u EU koju sam zbog njih dobila. Pri tome, podjelili su drugima moju kozmetiku i još neke stvari koje se nalaze u stanu”, priča rukometašica, koja je na kraju i – suspendovana!

“Nisu odgovarali na pozive i poruke, a kada sam im zaprijetila tužbom, dobila sam odgovor da sam pod suspenzijom i da se vraćam u tim sledeće godine!? Nisam dobila odgovor na pitanje zašto sam suspendovana… Želim da se što prije završi ova agonija i da se vratim rukometu, naravno, u nekom drugom klubu”, završila je priču rukometašica, čija je karijera za sada ostala zarobljena na terminalu berlinskog aerodroma.

Sari bilo ugroženo zdravlje…

Rukometašica je za “Kurir” ispričala i da se, kada se žalila na bolove u stomaku, u klubu dobijala odgovore “da joj nije ništa”, a sve što je uspjela da dobije od klupskih ljekara je masaža u predjelu stomaka, što je prema njenim riječima samo pogoršalo ozbiljnu situaciju u kojoj se nalazila, jer se ispostavilo da je imala vodenu cistu u stomaku.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srpska-rukometasica-prezivljava-pakao/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot