Djeca palila lišće pa zapalila pežo

Objavljeno: 1. 12. 2015 u 10:15h

Tri automobila izgorjela su u požarima u Sarajevu, Zenici i Mostaru, dok u vatrenoj stihiji, na svu sreću, niko nije povrijeđen.

U Sarajevu je izgorio “golf 6” vlasništvo Z. F., u Zenici “škoda superb” Muniba P. i u Mostaru “pežo 306”.

Prva paljevina se dogodila u Mostaru. U nedjelju poslijepodne “pežo 306” su zapalila djeca koja su u njegovoj blizini palila lišće. Paljevina se dogodila u ulici  Biskupa Čule, a vatrogasci su nakon dojave brzo intervenisali i ugasili vatru na vozilu.

Potom je u ponedjeljak oko dva časa podmetnut požar pod “škodu superb” u zeničkom naselju Babina rijeka. Ovom prilikom vatra sa “škode” je zahvatila još jedan automobil koji se nalazio na parkingu. Međutim, brzom intervencijom pripadnika Vatrogasne jedinice Zenica spriječeno je dalje njeno širenje.

Prema riječima stanara zgrade ispred koje je je gorjela “škoda”, automobil je tokom požara eksplodirao, što ih je strašno uznemirilo i uplašilo. Oni su ispričali da je više od jednog časa iz vozila kuljao gust crni dim koji  je oštetio prozore na stanovima na pet spratova zgrade.

U policiji Zeničko-dobojskog kantona su istakli da o ovoj paljevini ne mogu da saopšte detalje dok se ne završi istraga.

Požar na “golfu 6” u sarajevskom naselju Buća potok izbio je isti dan kada i u Zenici, ali dva časa kasnije. Vatrenu stihiju vatrogasci su uspjeli da ugase veoma brzo. Uviđajem je utvrđeno da je automobil namjerno zapaljen. Odmah po prijavi policija je izašla na teren, ali osumnjičeni za paljevinu nije pronađen. Prema pričama mještana Buća potoka, pored vozila je pronađena flaša sa benzinom pa se pretpostavlja da je automobil posut tom tečnošću i zapaljen.

U MUP-u Kantona Sarajevo su potvrdili da je požar na “golfu” podmetnut, ali su istakli da više detalja o slučaju ne mogu da kažu dok se ne završi vještačenje tragova izuzetih sa mjesta događaja. Automobil je vlasništvo Z. F., a koristio ga je njen sin Z. A.

Paljevine

Paljenje automobila u posljednje vrijeme, naročito u Sarajevu, skoro su svakodnevna pojava, a osumnjičeni najčešće ostanu neotkriveni.

Prema podacima policije FBiH, od juna prošle godine do 2. septembra ove na području Sarajeva zapaljena su 83 vozila. Policija je do sada uspjela da otkrije počinioce nekoliko paljevina vozila. Početkom februara uhapsila je osmočlanu kriminalnu grupu koja je paljevinama odvraćala pažnju policije kako bi mogli da pljačkaju po gradu. Ovom grupom rukovodio je Elvis Pašalić, koji je u pritvoru.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/djeca-palila-lisce-pa-zapalila-pezo/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot