Od ponedjeljka – suvo i toplije

Objavljeno: 27. 11. 2015 u 09:41h

U Republici Srpskoj se od ponedjeljka, 30. novembra, očekuje toplije i suvo vrijeme, uz duže sunčane intervale.

Jutarnja temperatura vazduha u ponedjeljak biće od minus pet do nula stepeni, najviša dnevna od pet do 11, na jugu do 14, a na planinama oko dva stepena Celzijusova.

“U utorak, 1. decembra, ujutro će biti i dalje hladno, uz promjenjivu oblačnost i sa slabim mrazem mjestimično. Tokom dana ostaje suvo i još toplije, uz promjenjivu oblačnost i sunčane intervale”, rekao je dežurni sinoptičar u Republičkom hidrometeorloškom zavodu Draško Rudan.

Jutarnja temperatura vazduha u utorak biće od minus četiri do dva stepena, na jugu do šest, najviša dnevna od sedam do 13, na jugu do 16, a na planinama oko četiri stepena Celzijusova.

Rudan je rekao da se danas tokom dana zadržava oblačno i hladno vrijeme sa snijegom, ponegdje u nižim predjelima sa prolaznom susnježicom.

“Prema večeri i tokom noći, na jugu kiša prestaje uz smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren, sjevernih smjerova, u Hercegovini i na Dinaridima umjerena i jaka bura. Najviša temperatura iznosiće od minus jedan do tri stepena, na jugu do devet, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova”, dodao je Rudan.

Prema njegovim riječima, sutra ujutro biće oblačno i hladno, u većini krajeva suvo, slabog snijega biće još ponegdje na sjeveru i istoku, a tokom dana, uz promjenljivu oblačnost, biće sunčanih intervala sa najvišom temperaturom vazduha od jedan do šest stepeni Celzijusovih, u planinama od minus jedan stepen Celzijusov.

“U nedjelju, 29. novembra, ujutro se očekuje hladno i pretežno oblačno, na istoku i zapadu mjestimično tmurno i maglovito, a slabog provijavanja snijega može biti ponegdje u višim predjelima od sjeverozapada, preko centralnih predjela do istoka”, naveo je Rudan.

Tokom dana, biće malo do umjereno oblačno uz sve više sunčanih intervala, a prema kraju dana i malo višom dnevnom temperaturom.

“Jutarnja temperatura vazduha biće od minus četiri do jedan stepen, u višim predjelima na istoku od minus devet, najviša dnevna od dva do sedam, na jugu do 12, a na planinama oko nula stepeni Celzijusovih”, rekao je Rudan.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/od-ponedjeljka-suvo-i-toplije/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot