Ruski bombarder nije bio u turskom vazdušnom prostoru (Video)

Objavljeno: 25. 11. 2015 u 10:52h

Ministarstvo odbrane RF objavilo je dijagram leta oborenog ruskog aviona u Siriji, kao i rakete ispaljene sa turskog F-16.

Ovi podaci potvrđuju da, bombarder Su-24, kako tvrdi turske strana, nije uletio u vazdušni prostor Turske, već je turski lovac F-16 prešao svoju granicu i letio iznad teritorije Sirije kako bi napao ruski avion.

Na snimku se vidi da je ruski bombarder (crvenom bojom je obilježena putanja leta Su-24), nakon poletanja iz baze napravio manevar i letio na udaljenosti od jednog kilometra od granice sa Turskom. Kada se povukao dalje od granice, turski F-16 (njegov let je obilježen plavom bojom) ga je sustigao u vazdušnom prostoru Sirije i ispalio rakete, poslije čega se okrenuo i nestao u Turskoj.

Takođe, Ministarstvo odbrane RF je objavilo video snimak letova u zoni obaranja Su-24. Na njemu je crvenom bojom označena putanja leta ruskog bombardera, a zelenom bojom — let F-16.

Iz Ministarstva odbrane RF je nešto ranije najavljeno da će sve aktivnosti vazduhoplovstva u Siriji biti nastavljene prema prethodno utvrđenim planovima, a da će se jedinicama u Siriji pridružiti i krstarica „Moskva”, opremljena sistemom protivvazdušne odbrane „Tvrđava”.

Ove krstarica će biti podrška ruskim avionima u priobalnom dijelu Latakije i biće spremna da uništi sve ciljeve koji predstavljaju potencijalnu opasnost za ruske avione.

Iz ministarstva je saopšteno i da će svi vojni kontakti sa Turskom biti prekinuti.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ruski-bombarder-nije-bio-u-turskom-vazdusnom-prostoru-video/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])