Jedan ruski pilot živ, spasila ga Asadova vojska

Objavljeno: 25. 11. 2015 u 09:50h

Jedan od dvojice ruskih pilota koji se katapultirao nakon što je ruski avion pogođen je živ i pokupila ga je sirijska vojska, kaže ruski ambasador u Francuskoj.

Prema njegovim rečima, pilot je ranjen, prenosi “Raša tudej”.

“Jedan od pilota je ranjen kada se padobranom spuštao, da bi ga džihadisti nakon toga ubili na divljački način. Drugi je uspio da pobjegne. Prema posljednjim informacijama pokupila ga je sirijska vojska i on bi trebalo da se vrati u rusku vazduhoplovnu bazu”, izjavio je ambasador Aleksandar Orlov.

Osim toga, informaciju da je jedan pilot živ potvrdio je i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

“Operacija je uspješno okončana. Pilot je doveden u našu bazu. Živ je i zdrav”, rekao je Šojgu, a prenijela agencija Tass.

On je istakao da je operacija spasavanja trajala 12 sati i dodao: “Zahvaljujem se svim našim ljudima koji su čitavu noć radili na ovome, uz velike rizike.” Podsjećamo, turkmenski pobunjenici ranije su saopštili da su ubili oba ruska pilota koji su se katapultirali iz oborenog ruskog borbenog aviona.

Skaj njuz je takođe prenio, pozivajući se na neimenovane izvore, da su oba pilota poginula, dok su mediji u Siriji naveli da ruski i sirijski helikopteri tragaju za pilotima.

Međutim, Slobodna vojska Sirije saopštila je da je oborila ruski helikopter koji je krenuo u misiju spasavanja pilota iz palog vojnog aviona.

Prethodno je saopšteno da je jedan od pilota sletio na teritoriju Sirije koju pod kontrolom drže lokalni Turkmeni, a navodni snimak poginulog ruskog pilota agenciji Rojters dostavila je pobunjenička sirijska grupa.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/jedan-ruski-pilot-ziv-spasila-ga-asadova-vojska/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])