Džumhur: Đoković sigurno dolazi u Sarajevo

Objavljeno: 25. 11. 2015 u 13:22h

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur potvrdio je da je načelno dogovoren egzibicioni meč sa prvim reketom svijeta Novakom Đokovićem u Sarajevu.

Iza Damira Džumhura je uspješna sezona – tri titule na čelendžerima, polufinale na ATP 250 turniru, nastup u trećem kolu Rolan Garosa, 77. mjesto na ATP listi…

Mladom Sarajliji je cilj plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine i da dogodine osigura plasman među 50 najboljih tenisera planete.

“Iza mene je izuzetno uspješna godina. Probio sam barijeru zvanu ‘Top 100’ i igrao sam na Vimbldonu, Roland Garosu, US Openu i stekao sam neprocjenjivo iskustvo. Žrijeb ili sudbina, kako god hoćete, htjela je da se na dva gren slema susretnem s Rodžerom Federerom, što je veliko iskustvo za mene, jer sam mogao provjeriti svoje sposobnosti. Preda mnom je još mnogo rada, odricanja i sticanja iskustva, koje je zapravo i najdragocjenije u ovom sportu. Zadovoljan sam činjenicom da sam dokazao sebi, ali i drugima koliko zapravo mogu”, rekao je Džumhur u razgovoru za “Nezavisne novine“.

Džumhur je potvrdio da je sa srpskim teniserom Novakom Đokovićem u redovnom kontaktu čestitavši mu usput fantastičnu sezonu koju je krunisao titulom na završnom Mastersu u Londonu.

“Sa Đokovićem sam često u kontaktu i ovu priliku koristim kako bih mu još jednom čestitao na sjajnoj sezoni, koju je završio trijumfom na Mastersu. Nekoliko puta smo pričali o mogućnosti odigravanja egzibicionog meča u Sarajevu, na što je on već pristao. Međutim, Novak je veoma zauzet i to treba poštovati, posebno jer se u 2015. oženio, dobio dijete i još mnogo toga. Meč će se vjerovatno odigrati, ali kada bude malo više vremena. Najbitnije je da postoji volja i da se održava kontakt s njim. Njegova želja je velika i meč će se sigurno desiti, ali termin još nije poznat”, dodao je prvi reket BiH.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dzumhur-dokovic-sigurno-dolazi-u-sarajevo/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot