ŽRS: Direktorov audi postaje topli obrok

Objavljeno: 16. 10. 2015 u 08:02h

Topli obroci radnika u Željeznicama RS isplatiće se prodajom direktorovog audija A6. Na doboš ide još devet vozila, jer su na naplatu stigle i prve presude u korist radnika.

Pred upravom Željeznica RS su tri rješenja o izvršenju kojim su dužni da isplate pola miliona maraka plus kamate. Pošto novca nema, sud plijeni vozni park, tako da će i izvršni direktori javnog preduzeća ostati bez novih automobila koje su nabavili prije samo pet mjeseci.

“Smatram da je to bio naš iznuđen potez jer rukovodstvo Željeznica nije pristajalo na dobrovoljnu isplatu, a sredstva na računu u određenom trenutku nisu bila ni dostatna”, kaže Branislav Cvijanović, advokat radnika Željeznica RS.

Presude u korist radnika pristižu iz dana u dan. Upravu je tužilo njih 2200. Traže isplatu oko 20 miliona maraka. Advokat radnika kaže da su Željeznicama već sad blokirani računi, a kako sada stoje stvari, tako bi moglo da ostane u narednih nekoliko godina.

Odluke suda upravu su zatekle praznih džepova. Otpravniku vozova Draganu Peuliću uprava duguje 4.000 maraka. Kaže da nije računao kamatu i dug iz ove godine.

“Mi nećemo odustati od naših tužbi. To su naša primanja. Mi tražimo samo svoje zarađeno”, navodi Dragan Peulić, predstavnik Samostalnog sindikata saobraćajno-transporte djelatnosti u Željeznicama RS.

Generalni direktor je, kažu, na putu. O pljenidbi vozila pričaće, kaže, tek sutra. Radnici su stav Dragan Savanovića čuli prije dva dana. Odbili su zahtjev uprave da povuku tužbe protiv preduzeća za nadoknadu umanjenog toplog obroka i neisplaćenog regresa.

Svih šest sindikata ovaj put su složni. Zbog duga su najavili i protest ispred zgrade Vlade.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zrs-direktorov-audi-postaje-topli-obrok/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])