Opušci vode do Vujketovog ubice

Objavljeno: 12. 10. 2015 u 07:36h

Gradiška policija sklapa kockice u mozaiku ubistva “žestokog momaka” iz Gradiške Milana Vujičića Vujketa (39), a glavni dokaz za koji oni vjeruju da će ih dovesti do njegovog ubice su opušci.

Kako saznaje “Glas Srpske”, policija je tokom uviđaja u blizini mjesta ubistva pronašla nekoliko opušaka, za koje sumnjaju da ih je odbacio ubica nakon što je popušio cigarete. Naš izvor u policiji kaže da su, osim opušaka, pronađene i dvije čaure metaka automatske puške kalibra 7,62 milimetra. Policija je pronašla i druge dokaze koji bi mogli da otkriju trag ubice, ali istražni organi ne žele da otkriju o čemu je riječ.

“Vujičića je ubica pogodio u glavu i grudi. Na njega je pucao sa udaljenosti od oko 15 metara”, kaže izvor blizak istrazi i dodaje da je ubica satima čekao Vujičića dok ga nije likvidirao.

Za sada su istražni organi utvrdili da je ubica Vujketa satima čekao u susjednom dvorištu u blizini kafića “Kasper” i da ga je njegov egzekutor danima pratio kako bi zločin isplanirao do tančina.

“Ubica je tačno znao kud se kreće Vujke i gdje boravi. Tome u prilog govori i činjenica da ga je čekao ispred kafane u rane jutarnje sate”, kazao je izvor blizak istrazi.

Saznaje se i da je policija do sada privela i ispitala više osoba, ali niko nije bio uhapšen.

Vujičić je ubijen u klasičnoj sačekuši u subotu oko četiri časa kada je iz kafića “Kasper” krenuo do svog automobila parkiranog u naselju Senjak u Gradišci. Motiv likvidacije policiji još nije poznat, a sumnja se da bi jedan od motiva mogao da bude i Vujketova kriminalna prošlost i neraščišćeni računi. Ubijeni Vujičić u Gradišci je imao reputaciju “žestokog” momka poznatog po kriminalnim djelima i nasilju. On je držao diskoteku “Tutankamon”, a kasnije i noćni klub “Blek i Vajt”, koji više ne radi, kao i kompleks bazena Gradiška.

Posljednji put je hapšen u aprilu 2013. godine u policijskoj akciji “Sova”, zajedno sa još četiri osobe, pod sumnjom da se bavio zelenaštvom i iznudama. Vujke je više puta osuđivan. Tako je 2000. godine osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, a 2009. godine je osuđen na novčanu kaznu od 5.000 maraka zbog ugrožavanja bezbjednosti. Za isto djelo odgovarao je 2010. i 2012. godine. U dosijeu je imao više od 30 prekršaja, a takođe je hapšen u aprilu 2014. zbog sumnje da je zelenašenjem oštetio više građana na području Banjaluke, Gradiške i Prijedora. Hapšen je i u martu prošle godine u akciji “Džoker” Tužilaštva BiH zbog krijumčarenja većih količina duvana i cigareta.

Tuča

Milan Vujičić Vujke u žižu javnosti posljednji put je dospio u martu prošle godine kada su ga usred dana ispred kafane “Kamel” u Gradišci brutalno pretukli sugrađani Nikola Gljivica i Milivoje Lovrenović.

Nezvanično se pominjalo da je do obračuna došlo jer je Vujičić prethodno pokušao automobilom da uđe u noćni klub “Amnezija” koji je Gljivica, inače, obezbjeđivao.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/opusci-vode-do-vujketovog-ubice/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])