Životna lekcija koju svaka mama treba da nauči svog sina

Objavljeno: 9. 10. 2015 u 14:11h

Ovo je priča koju svaka majka treba da ispriča svom sinu kako bi naučio da su žene nježna i brižna bića.

Jedan mali dječak upitao je svoju majku:

“Majko, žasto plačeš?”

“Zato što sam žena”, odgovorila mu je majka.

“Ne razumijem te”, zbunjeno je rekao dječak.

Mama ga je samo zagrlila nježno i rekla mu: “

Nikada i nećeš razumjeti sine”.

Kasnije je upitao svoga oca:

“Tata, zašto mi se čini da mama plače bez ikakvog razloga?”

“Sve žene ponekad puste svoje suze bez ikakvog razloga”, bilo je jedino što je otac znao reći.

Dječak je odrastao i postao je čovek, a još uvijek se pitao i tražio odgovor zašto žene plaču. Jedne noći u snu mu se javio Bog i on ga je upita:

“Bože, zašto se žene tako lako rasplaču?”

Bog mu je odgovorio:

“Kad sam stvarao ženu morala je biti posebna. Dao sam joj ramena dovoljno jaka da nosi svu težinu ovoga svijeta, a opet dovoljno nježna da svakome mogu pružati utjehu. Dao sam joj unutrašnju snagu da podnese porođaj i odbijanje koje joj toliko puta stiže od njene djece. Dao sam joj čvrstinu koja joj omogućuje da ide dalje kad svi drugi odustanu i da se brine za svoju rodbinu i porodicu u dane bolesti i nevolje bez prigovora. Dao sam joj osjećajnost da voli svoju djecu bez obzira na sve, čak iako su je veoma povrijedili. Dao sam joj snagu da nosi svoga muža kroz njegove greške i načinio je od njegovog rebra da bi štitila njegovo srce. Dao sam joj mudrosti da zna da dobar muž nikada ne bi povrijedio svoju ženu, ali da povremeno testira njenu snagu i odlučnost da postojano bude uz njega. I napokon, dao sam joj suzu da se isplače. To je samo njeno na korišćenje kad god joj zatreba. Vidiš, sine moj, ljepota žene nije u odjeći koju nosi, ni u njenoj figuri ili u načinu na koji se češlja. Ljepota žene mora se vidjeti u njenim očima, jer je tu ulaz u njeno srce i dušu, mjesto gdje stanuje njena ljubav”, rekao je a onda nastavio:

“Zato, budi jako oprezan, nježan i pažljiv prema ženi da je ne rasplačeš jer ja brojim njene suze… Žena je nastala od čovjekovog rebra, a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj, ne od njegove glave da se sa ženom vlada… Već od njegovog boka da mu bude jednaka, ispod ruke da bude zaštićena i pokraj čovjekovog srca da bude voljena.”

Izvor: kurir.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zivotna-lekcija-koju-svaka-mama-treba-da-nauci-svog-sina/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot