Oblačno i suvo, čeka nas kišni vikend

Objavljeno: 9. 10. 2015 u 07:25h

U BiH danas će biti pretežno oblačno i suvo vrijeme, ali se tokom vikenda očekuju obilne padavine.

Samo ponegdje na istoku danas može biti slabe kiše ili rosulje, a kraćih sunčanih intervala uglavnom od jugozapada do juga, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jače naoblačenje prema večeri i tokom noći donijeće kišu jugozapadu i Hercegovini. Do sutra ujutro u Hercegovini će padavine biti intenzivnije.

Duvaće slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura vazduha od šest do 12, na jugu do 14, a najviša dnevna od 13 do 18, na jugu do 21 stepen Celzijusov.

Meteorolozi najavljuju da se za vikend u Hercegovini očekuje i više od 150 litara kiše po metru kvadratnom. U ostalim krajevima očekivana količina padavina je između 30 i 60 litara po metru kvadratnom.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme, a u pojedinim krajevima padala je slaba kiša.

U Neumu je jutros u 8.00 časova izmjereno 17, a u Trebinji i Mostaru 15 stepeni Celzijusovih.

U Rudom, Goraždu i Bileći izmjereno je 14 stepeni, u Višegradu, Foči, Jajcu i Zenici 13, u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Gradišci, Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, Ribniku, Šipovu, Drvaru, Bugojnu, Bihaću, Sarajevu i Sanskom Mostu 12, u Srebrenici, Srpcu, Zvorniku i Tuzli 11 stepeni.

Deset stepeni bilo je u Bijeljini, Nevesinju, Driniću, Livnu, Gradačcu, na Sokocu i na Ivan sedlu, devet u Kalinoviku, Istočnom Drvaru i Kupresu, osam na Čemernu, na Mrakovici i na Han Pijesku, a četiri stepena jutros u 8.00 časova izmjerena su na Bjelašnici.

U Trebinju je u protekla 24 časa palo najviše kiše – 33 litra po metru kvadratnom, u Foči 18, na Čemernu 15, u Rudom devet, u Mrkonjić Gradu osam, u Gradišci i Nevesinju sedam, na Han Pijesku i na Mrakovici pet, u Višegradu četiri, u Kalinoviku, Novom Gradu i Drvaru tri, a u Banjaluci, Bijeljini, Srebrenici, Gacku, Ribniku i Šipovu dva litra po metru kvadratnom.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/oblacno-i-suvo-ceka-nas-kisni-vikend/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot