Prevaranti na PIK-u: Dogovorio zamjenu, a na kraju ostao bez telefona!

Objavljeno: 8. 10. 2015 u 13:12h

Lica čiji su inicijali J.A. (23) i N.Đ. (19) iz Tuzle osumnjičena su da su putem internet stranice “Pik” prevarila Prijedorčanina čiji su inicijali D.L, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor.

Osumnjičena lica su junu, koristeći lažni profil, dogovorila zamjenu mobilnog telefona “ajfon četiri” sa muškarcem iz Prijedora za njegov mobilni telefon “huavej Y-530″.

Lice čiji su inicijali D.L. je ispoštovalo dogovor i poštom poslalo svoj mobilni telefon, ali u zamjenu nije dobilo “ajfon”. Osumnjičena lica su na ovaj način pribavila 300 KM protivpravne imovinske koristi i u tom iznosu oštetila Prijedorčanina. Protiv osumnjičenih CJB Prijedor je podnio izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka o počinjenom krivičnom djelu prevara.

CJB Prijedor je upozorio građane da budu maksimalno oprezni prilikom poslovanja posredstvom internet oglasnika, s obzirom na to da je u posljednje vrijeme zabilježen znatan broj prevara na način da se umjesto dogovorenog proizvoda dobije drugi proizvod neznatne vrijednosti ili se uopšte ne dobije.

Iz CJB-a Prijedor pozivaju građane koji su bili oštećeni na isti ili sličan način da podnesu prijavu najbližoj policijskoj stanici ili besplatnim pozivom na 122.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prevaranti-na-pik-u-dogovorio-zamjenu-a-na-kraju-ostao-bez-telefona/||claudebot