Kada stiže prvi snijeg u naše krajeve?

Objavljeno: 6. 10. 2015 u 13:46h

Pod naslovom “Stiže li prvo ozbiljnije zahlađenje u Evropu???” popularna meteo stranica Vremenska prognoza za BiH i Hrvatsku piše da bi već sredinom ovog mjeseca u našim krajevima moglo biti neprimjereno hladno, sa temperaturama dobro ispod nule.

“Jak anticiklonalni block nad Skandinavijom i prodor Arktičkog zraka nad sjeveroistok, istok, sjever i dio središnje Evrope prema ovom scenariju dao bi prvi snijeg i niske temperature ovim dijelovima Starog kontinenta. Međutim, prema sredini mjeseca hladan vazduh bi došao i do naših krajeva što bi moglo uzrokovati i neprimjereno niske temperature i prve mrazeve i u nizinama”, navodi ova stranica, dodajući kako je ovo za sada neslužbeno.

“Za sada je vjerovatnoća ovakvog scenarija između 30% i 50%, što bi značilo da su promjene u prognozama itekako moguće. Sve bi trebalo biti jasnije sljedećih dana”, navode na pomenutoj stranici.

Ali sa druge strane, poznati sajt Accuweather za naše krajeve snijeg ne predviđa prije sredine 11. mjeseca.

Izvor: otisak.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kada-stize-prvi-snijeg-u-nase-krajeve/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot