Autoput od Doboja do Prnjavora u funkciji od narednog ljeta

Objavljeno: 6. 10. 2015 u 15:01h

Radovi na dionici autoputa Banjaluka – Doboj od Prnjavora ka Doboju su pri kraju, biće završeni do polovine sljedeće godine, kada bi ova trasa autoputa trebala biti puštena u saobraćaj.

To je najavljeno nakon što su Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, i Dušan Topić, direktor JP Autoputevi RS sa izvođačima radova obišao cijelo gradilište autoputa dugo 72 kilometra.

“Oko 25 kilometara autoputa na ovoj dionici od Doboja do Prnjavora je već asfaltirano, a počela je i montaža zaštitne ograde, zvučnih barijera, što je već pokazatelj završnih radova. Na autoputa ima 64 objekta od kojih su najzahtjevniji most na Bosni, i most na Ukrini, ostalo su nadvožnjaci, podvožnjaci, vijadukti”, izjavio je Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, te dodao da je zadovoljan kvalitetom i intenzitetom radova.

“Radovi na ovoj dionici su veoma dobro napredovali u protekloj građevinskoj sezoni. Otpočeli su završni radovi, i radujemo se završetku izgradnje autoputa, i otvaranju za saobraćaj sljedeće godine. Izvođač radova daje sve od sebe da dostavi radove relevantne kvalitete, a mi radimo sve što možemo da osiguramo da se to dogodi”, kazao je Dejvid Praten, glavni nadzorni inžinjer za autoput.

Osim na dionici od Prnjavora ka Doboju, gdje je već izgrađen Centar za održavanje i kontrolu saobraćaja, a rade se objekti za naplatu putarine, u toku su i intenzivni radovi na trasi od Prnjavora do Banjaluke.

“Tamo se već godinu dana rade zemljani radovi, i prioritet je sada da se probije trasa što je moguće više do zime, da bi se omogućila komunikacija duž trase tokom zimskih, mokrih mjeseci, i od 35 kilometara već je oko 30 kilometara probijeno i računamo da ćemo do zimskog perioda probiti sve što je u ravnici, ostaće jedino da se na tri mjesta imamo iskop na brdu, koji će ostati za proljeće”, kaže Dušan Topić, direktor JP Autoputevi RS.

On ističe da je na gradilištu, koje je aktivno već tri godine, angažovana cjelokupna građevinska operativa sa sjevera RS, koja ima kvalitet i kapacitet da učestvuje u izgradnji ovog značajnog infrastrukturnog objekta, koji bi trebao u potpunosti biti završen tokom naredne dvije godine.

“Direktno je angažovano 600 radnika, a indirektno ih je oko hiljadu”, navodi Edvard Režonja, projekt menadžer trase autoputa od Prnjavora do Doboja.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/autoput-od-doboja-do-prnjavora-u-funkciji-od-narednog-ljeta/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot