Zavirite u vilu bosanskog biznismena iz SAD koja vrijedi 53 miliona dolara (FOTO)

Objavljeno: 5. 10. 2015 u 09:21h

Hacienda de la Paz naziv je vile koja se prostire na više od 15,5 hiljada metara kvadratnih u predgrađu Los Angelesa, Rolling Hillsu, vrijednosti 53 miliona američkih dolara.

Vilu je izgradio prije 17 godina biznismen John Z. Blažević, porijeklom iz BiH, koji živi i radi u Californiji. Vlasnik je kompanije “Contessa Premium Foods” koju je osnovao 1984. godine.

Vila posjeduje i podzemni dio od 9,4 hiljade metara kvadratni koji se ne koristi za življenje, ali sadrži unutrašnji teniski teren kao i tursko kupatilo koje se prostire na više od 3.000 metara kvadratnih.

Dizajnirao je arhitekta kraljevske španske porodice Rafael Manzano Marcos.

U kući se nalazi veliki broj televizora, a savremena tehnologija se može sakriti tako da vila izgleda uređena u antičkom stilu.

Van kuće nalazi teniski teren koji se pretvara u salu za bal, bazen, šetalište sa zelenilom i prostore za odmor, dok su unutrašnje prostorije prostrane i uređene u stilu Maroka, Španije, Portugala i Turske.

Blažević je odlučio prodati vilu, u kojoj su se održala brojna vjenčanja poznatih osoba, kako bi putovao sa svojom suprugom i provodio vrijeme sa svojom porodicom u Hrvatskoj i BiH.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zavirite-u-vilu-bosanskog-biznismena-iz-sad-koja-vrijedi-53-miliona-dolara-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])