Reakcije svjetskih medija na uspjeh Đokovića u Melburnu

Objavljeno: 2. 2. 2015 u 13:57h

Prvi teniser svijeta Novak Đoković neprikosnoveni je kralj Otvorenog prvenstva Australije, jednoglasni su svjetski mediji koji sa velikim poštovanjem govore o petoj tituli srpskog tenisera u Melburnu.

ss

“Đoković možda ne može da se mjeri sa Federerom i Nadalom po broju titula na Rolan Garosu, US Openu i Vimbldonu, ali je zato u Melburnu neprikosnovenu kralj”, konstatuje agencija Rojters.

Kako se navodi, srpski teniser je u bokserskom maniru sa 6:0 u odlučujućem četvrtom setu nokautirao Britanca Endija Mareja.

Britanski “Independfent” u naslovu ističe da je Đoković “Čarobnjak iz Oza”, koji je došao do pete titule, dok je Marej izgubio u svom četvrtiom finalu.

Takođe, britanski list navodi da je prvi put u istoriji turnira u Melburnu odlučujući set dobijen sa 6:0.

Francuski “L'Ekip” podsjeća da je Đoković postao prvi teniser u modernoj eri koji je Melburn osvojio pet puta – 2008, 2011, 2012, 2013. i 2015.

Francuski list ističe da je Đoković majstorskim finišom u završnici Melburna potpuno razoružao Britanca Endija Mareja.

“Đoković se pridružio velikoj četvorki – Ivanu Lendlu, Džimiju Konorsu i Andreau Agasiju sa osam osvojenih Grend slem titula”, naglašava L'Ekip i dodaje da će srpski teniser od ponedjeljka na ATP listi imati 3.800 bodova više od drugoplasiranog Ssvajcarca Rodžera Federera.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/reakcije-svjetskih-medija-na-uspjeh-dokovica-u-melburnu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])