Prema Zemlji putuje opasan asteroid?

Objavljeno: 7. 12. 2014 u 15:28h

Prema Zemlji putuje potencijalno opasan asteroid, mnogo opasniji od onog koji je pao u Rusiji, u oblasti Čelabinska, upozorila je Ruska agencija za istraživanje kosmosa – “Roskosmos”.

asteroid

Ruski naučnik Vladimir Lipunov je otkrio novi potencijalno po Zemlju opasan asteroid “2014 UR116″, veći od već poznatog “Apofisa”, saopšteno je na internet sajtu “Roskosmosa”.

Prema posljednjim procjenama, prečnik asteorida je 370 metara, mada je vjerovatno i veći, navode ruski stručnjaci.

U agenciji “Roskosmos” ističu da je to mnogo veći asteroid od onog koji se mogao videti u Čelabinsku, prenosi “Glas Rusije”.

“Roskosmos” je pojačao komunikaciju sa sličnim agencijama širom svijeta s ciljem preduzimanja potrebnih mjera, budući da ovaj asteroid može pasti na bilo koji dio planete.

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije ranije je predložilo da se napravi federalni naučno-tehnički program o stvaranju nacionalnog segmenta za monitoring i prognoziranje opasnosti od asteroida i kometa.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prema-zemlji-putuje-opasan-asteroid/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot