Mećave u SAD jenjavaju, prijete poplave

Objavljeno: 22. 11. 2014 u 20:09h

Poslije nekoliko dana obilnih snježnih padavina u SAD, meteorolozi su upozorili na moguće poplave zbog njegovog otapanja tokom vikenda, javio je BBC.

SAD nevrijeme

Meteorolozi predviđaju da bi mogla da počne padati slaba kiša, uz povećanje temperature. Vlasti države Njujork saopštile su i da neke zgrade mogu da ne izdrže obilne kiše koje će smijeniti mećave.

Kako izvještava dopisnik britanske mreže, na krovovima kuća se nakupio debeo sloj snijega, koji će kiše samo otežati, zbog čega postoji rizik od urušavanja krovova.

Ta država je i dalje paralisana “istorijskim” nivoom snježnih padavina.

Prema posljednjim podacima, u mećavama je život na zapadu države Njujork izgubilo 13 osoba, od kojih je većina doživjela srčani udar čisteći snijeg a drugi zbog smrzavanja.

Prema procjenama, u gradu Bafalu palo je za tri dana snijega koliko je uobičajeno za godinu dana.

U dijelovima tog grada, visina snijega je čak 2,4 metra a u nekim je u četvrtak uveče nivo povećan za još blizu jedan metar.

Izvještava se i da su se krovovi na više od 30 kuća u toj oblasti urušili tokom protekle noći.

Mnogi putevi na sjeveroistoku i dalje su zatvoreni za saobraćaj, navodi BBC.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/mecave-u-sad-jenjavaju-prijete-poplave/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])