Evo kako IKEA daje imena svojim proizvodima

Objavljeno: 24. 8. 2014 u 12:08h

Iako nam se možda čini da svaki proizvod u Ikei ima čudno ime, ono što je još čudnije jeste činjenica da sva ta neobična imena imaju svoj smisao.

ikea

Zbog toga što je osnivač kompanije patio od disleksije, on nije želio da svojim proizvodima daje brojeve. Zbog toga je osmislio najuzbudljiviji i najegzotičniji sistem davanja imena proizvodima, piše “Guardian”.

Sofe, stočići za kafu, police za knjige i kvake dobili su imena po mjestima u Švedskoj. Garderoberi, kreveti i namještaj za hodnik svoja imena dobili su po imenima mjesta u Norveškoj, dok su tepisi imenovani po lokacijama u Danskoj.

Stolovi za ručavanje i stolice svoje ime imaju zahvaljujući mjestima u Finskoj, dok su stvari za kupatilo imenovane i jezerima i rijekama u Švedskoj. Stvari za kuhinju nose ime po švedskim gramatičkim terminima, dok su stvari za djecu imenovane po sisarima, pticama i prjidevima na švedskom.

Police nose imena zanimanja u Švedskoj, a kuhinje imaju imena po začinima, biljkama, ribi, voću i bobicama. Stolice se zovu po muškim imenima u Švedskoj, dok su ženska rezervisana za materijale i zavjese.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/evo-kako-ikea-daje-imena-svojim-proizvodima/||claudebot