Poplave i kamate podebljale minus Željeznica RS

Objavljeno: 13. 8. 2014 u 12:27h

“Željeznice RS” ostvarile su u prvoj polovini 2014. godine neto gubitak od 10,51 milion KM, što je za 3,1 milion više u odnosu na isti period lani.

zelj

Gubitak “Željeznica” u prvoj polovini prošle godine iznosio je 7,44 miliona KM. Kada se uračuna minus iz prvog polugodišta 2014, akumulirani gubitak “Željeznica” dostigao je 240 miliona KM.

Rastom polugodišnjeg gubitka, na koji su najviše uticale majske poplave i troškovi po osnovu kamata, prekinut je niz u kojem su “Željeznice RS” ostvarivale bolje poslovne rezultate u odnosu na prethodnu godinu.

Generalni direktor “Željeznica RS” Dragan Savanović je rekao da je minus u ovoj godini najvećim dijelom ostvaren zbog obračuna amortizacije i finansijskih gubitaka po osnovu zateznih kamata i štete od majskih poplava.

U finansijskom izvještaju “Željeznica” navedeno je da su prihodi u prvih šest mjeseci ove godine iznosili 36,39 miliona maraka i neznatno su niži u odnosu na isti prošlogodišnji period, kada su dostigli 36,90 miliona. S druge strane, rashodi su iznosili 46,91 milion, dok su u prvih šest mjeseci 2013. bili 44,34 miliona KM.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/poplave-i-kamate-podebljale-minus-zeljeznica-rs/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])